Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 -

ραδιενέργεια



IAEA: «Περιστατικό ήσσονος σημασίας η πρόσφατη διαρροή ραδιενεργού ύδατος στη Φουκουσίμα»

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Ραφαέλ Γκρόσι, χαρακτήρισε ως περιστατικό ήσσονος σημασίας τη διαρροή πάνω από 1.000 λίτρων ραδιενεργού ύδατος από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία τον Φεβρουάριο.



Ιαπωνία: Διαρροή ραδιενεργού ύδατος στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

Η εταιρεία διαχείρισης του σταθμού Tepco, ανακοίνωσε σήμερα πως χθες εντοπίστηκε διαρροή ραδιενεργού ύδατος στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, χωρίς ωστόσο να εντοπιστούν ίχνη μόλυνσης εκτός των εγκαταστάσεών.



Νέα μελέτη: Η έκθεση σε ραδόνιο αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Μια νέα μελέτη, διαπίστωσε ότι η έκθεση σε ραδόνιο το οποίο είναι ένα αόρατο και άοσμο αέριο, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.



Μεγάλη αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας

Αυξάνονται τα επίπεδα ραδιοακτινοβολίας στα σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία, προκαλώντας ανησυχία.



Ραδιενέργεια: Γιατί παίρνουν όλοι ιώδιο μετά την έκρηξη πυραύλου στη Ρωσία

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες η είδηση ότι αδειάζουν από ιώδιο τα φαρμακεία δύο πόλεων στη Ρωσία, επειδή ανιχνεύθηκε ραδιενέργεια έπειτα από έκρηξη σε στρατιωτική βάση. Τι σχέση όμως μπορεί να έχει το ιώδιο με την ραδιενέργεια;



Βρέθηκε η πηγή προέλευσης της ραδιενέργειας που εντοπίστηκε στην Ευρώπη

Με μάλλον αρκετή καθυστέρηση, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ανίχνευσε σε ορισμένες περιοχές της χώρας «εξαιρετικά υψηλά» επίπεδα του ραδιενεργού ισοτόπου ρουθηνίου-106 στο τέλος Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εκτιμήσεις των επιστημόνων του Ινστιτούτου Ακτινοπροστασίας και Πυρηνικής Ασφάλειας (IRSN) της Γαλλίας σχετικά με την πιθανή προέλευση του ραδιενεργού σ