Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Πυρηνικό πρόγραμμα



O Τραμπ "Δε βιάζεται" για την αποπυρηνικοποίηση - δεν θα πιέσει τη Β.Κορέα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι επιθυμεί μεν τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, αλλά δεν βιάζεται να γίνει αυτό και δεν θα πιέσει την Πιονγιάνγκ να θέσει χρονοδιάγραμμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε αυτές τις δηλώσεις λίγο πριν από τη δεύτερη συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, που θα γίνει στις 27-28 Φεβρουαρίου, στο Βιετνάμ.



Μογκερίνι: Η διεθνής συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διασφαλίσει ότι η διεθνής συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν “θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται πλήρως και σε όλες τις προβλέψεις της,” δήλωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι.



Το δέλεαρ του Αλ Μπάνο στον Κιμ για να εγκαταλείψει το πυρηνικό πρόγραμμα

Ανοικτή επιστολή με παραλήπτη τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, δημοσιεύει σε ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό ο γνωστός τραγουδιστής Αλμπάνο Καρίζι, γνωστός και ως Αλ Μπάνο.



Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ να μην «συγκρίνουν ανόμοια πράγματα»

Η Ουάσινγκτον ζητά να ληφθούν υπόψη άλλες «απειλές» που θεωρεί ότι θέτει η Τεχεράνη στην Μέση Ανατολή, όπως το βαλλιστικό της πρόγραμμα, η επέμβαση της στη Συρία, κυβερνοεπιθέσεις κλπ.

«Το να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα μεταξύ τους θα είναι λάθος» τόνισε ο Λαβρόφ.



Λαβρόφ: Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επιβεβαίωσε σήμερα την πρόθεση της Ρωσίας να συνεχίσει να υποστηρίζει το Κοινό Ολοκληρωμένο Διεθνές Σχέδιο Δράσης (Joint Comprehensive Plan of Action) που αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.



Οικονομική πολιτική Β. Κορέας: Ο Κιμ Γιονκ Ουν δεν πληρώνει τους εργάτες και μαζεύει χρήματα για τα πυρηνικά του

H Νότια Κορέα κλείνει το διακορεατικό βιομηχανικό συγκρότημα στο Κεσόνγκ ως αντίδραση στην απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν να μην πληρώνει το εργατικό προσωπικό, ώστε να εξοικονομεί χρήματα για τα πυρηνικά του σχέδια.