Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024 -

πυραμιδες



Πώς χτίστηκαν οι μεγάλες αιγυπτιακές πυραμίδες

Νέα μελέτη επιδιώκει να απαντήσει στο μεγάλο ερώτημα για το πώς χτίστηκαν οι αιγυπτιακές πυραμίδες πριν από χιλιάδες χρόνια. 

Αν και οι έρημοι είναι συνήθως γνωστό ότι δεν έχουν το υγρό υλικό, η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Plos One, ένα περιοδικό Public Library of Science, τη Δευτέρα, θεωρεί ότι οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν την ισχύ του νερού για να κατασκευάσουν τις πυραμίδες.



Λύθηκε ο γρίφος του τρόπου κατασκευής των πυραμίδων της Αιγύπτου;

Επιστήμονες φέρονται πως κατάφεραν να λύσουν τον γρίφο του τρόπου κατασκευής των Πυραμίδων της Αιγύπτου.



Ξήλωσαν 105 πυραμίδες που δείχνουν τα σύνορα Ελλάδα-Σκοπίων

Έρευνες διεξάγει το τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας μετά την διαπίστωση ότι άγνωστοι δράστες το διάστημα 23-24 Νοεμβρίου εκθεμελίωσαν 105 πυραμίδες που οριοθετούν την συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας – Σκοπίων στην Π.Ε. Φλώρινας.



Αποκαλύφθηκαν τα μυστικά των Γραφών των Πυραμίδων; - Η επαναστατική ερμηνεία που προκαλεί τους αιγυπτιολόγους

Για χρόνια οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα Κείμενα των Πυραμίδων ήταν απλώς μια σειρά από προσευχές που συνοδεύουν το νεκρό στην τελευταία του κατοικία ή/και μαγικά ξόρκια που προορίζονται για την προστασία των Αιγυπτίων νεκρών στη μετά θάνατον ζωή.



Ποιοι έφτιαξαν πραγματικά τις πυραμίδες της Αιγύπτου;

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα επιμήκη κρανία είναι προϊόν κάποιου περίεργου εθίμου, κατά το οποίο το κεφάλι των εμβρύων δενόταν με τέτοιο τρόπο ώστε η ανάπτυξή του να οδηγήσει στη δημιουργία μιας κωνοειδούς κορυφής.

 



Θα σκανάρουν τις πυραμίδες για να εξιχνιάσουν το μεγαλύτερο μυστήριο όλων των εποχών

Επιστήμονες και αρχιτέκτονες από την Αίγυπτο, τη Γαλλία, τον Καναδά και την Ιαπωνία θα χρησιμοποιήσουν την υπέρυθρη τεχνολογία και εξελιγμένους ανιχνευτές για να χαρτογραφήσουν τις πυραμίδες του Χέοπα και του Χεφρήνου --που μαζί μ' αυτή του Μυκερίνου αποτελούν τις διάσημες πυραμίδες της Γκίζας-- καθώς και δύο από τις πυραμίδες του Νταχσούρ, νοτίως του Καΐρου.