Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

ψυχος



Ψύχος: Πώς αντιδρά το σώμα μας σε ακραίες θερμοκρασίες

Η θερμοκρασία από 36,5 έως 37 βαθμούς Κελσίου είναι ιδανική για το ανθρώπινο σώμα. Τότε λειτουργεί καλύτερα.

Ο μεταβολισμός μας και η σωστή λειτουργία των οργάνων εξαρτώνται από τη θερμοκρασία του σώματος και εκείνο κάνει ό,τι μπορεί για να τη διατηρήσει σε κανονικά επίπεδα.



Ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών σε Φινλανδία και Σουηδία: Στους -43 ο υδράργυρος

Τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες του φετινού χειμώνα κατέγραψαν η Σουηδία και Φινλανδία με τα θερμόμετρα να δείχνουν -40 βαθμούς Κελσίου καθώς ένα κύμα πολικού ψύχους σαρώνει τις σκανδιναβικές χώρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Kvikkjokk της Λαπωνίας ο υδράργυρος βούτηξε στους -43,6, όπως ανέφερε την Τετάρτη το μετεωρολογικό ινστιτούτο SMHI στην πλατφόρμα Χ.



Αφγανιστάν: Στους 17 οι νεκροί από το ψύχος

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν το Αφγανιστάν. Το δριμύ ψύχος έχει, μέχρι στιγμής, προκαλέσει το θάνατο 17 ατόμων, καθώς έντονες χιονοπτώσεις και σφοδρές βροχοπτώσεις καταγράφονται σε διάφορες περιοχές της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας.



Στην κατάψυξη η Αμερική: Για σπάνιο φαινόμενο απαντούν οι επιστήμονες

Σε κλίμα βαρύ πολικού ψύχους βρίσκονται μεγάλες περιοχές των ΗΠΑ, με τους μετεωρολόγους να μιλούν για σπάνιο φαινόμενο και να προειδοποιούν για επιδείνωση τις επόμενες ημέρες. Στις μεσοδυτικές πολιτείες προβλέπεται το θερμόμετρο να πέσει στους 30 βαθμούς υπό το μηδέν, με τους ψυχρούς ανέμους να καθιστούν το κρύο πιο έντονο.



Συμβουλές για το κρύο απο... Ρωσία!

Η Julia Glukhikh, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Plymouth, έχει ζήσει θερμοκρασίες που φθάνουν το -51 ° C στη γενέτειρά της στη Σιβηρία. Δείτε τι προτείνει να κάνουμε όταν έχει κρύο για να προστατευτούμε…



Στους 41 οι νεκροί από το ψύχος στην Ευρώπη - Κλειστά σχολεία και προβλήματα στις μεταφορές

Στους 41 έφτασαν οι νεκροί λόγω του σιβηρικού ψύχους που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Ευρώπη, πολλοί από τους οποίους ήταν άστεγοι, ενώ συνεχίζονται τα προβλήματα στις μεταφορές.