Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024 -

ψυγείο



Πόσο παραπάνω αντέχουν τα τρόφιμα μετά την ημερομηνία λήξης;

Το καλύτερο είναι να μην καταναλώνονται πέρα από την ημερομηνία ανάλωσης που δίνει ο παρασκευαστής τους και αυτό αφορά όλα τα προϊόντα.

Οι ετικέτες που συνοδεύουν τα τρόφιμα στα ράφια, στα ψυγεία και στους καταψύκτες των σούπερ μάρκετ, αποτελούν, στην ουσία, την ταυτότητα του προϊόντος το οποίο αγοράζουμε.



Αυτά είναι τα δέκα χειρότερα φαγητά που έχετε στο ψυγείο σας

Η εξειδικευμένη ιατρική σελίδα WebMD αποκαλύπτει τα δέκα χειρότερα φαγητά που έχετε στο ψυγείο σας. 

Δείτε αναλυτικά:

Προϊόντα γιαουρτιού με γεύσεις



Τροφική δηλητηρίαση: Τα τρόφιμα που μια μικροβιολόγος δεν θα βάλει ποτέ στο πιάτο της

Πολλά έχουν λεχθεί για την υγιεινή διατροφή, τα τρόφιμα που πρέπει να προτιμάμε και εκείνα που πρέπει να αποφεύγουμε στην καθημερινότητά μας, ώστε να διατηρούμε έναν δυνατό και υγιή οργανισμό.



Τα τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο ψυγείο

Το ψυγείο είναι η συσκευή που συχνά χρησιμοποιούμε για να διατηρήσουμε τα τρόφιμά μας φρέσκα και νόστιμα.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα τρόφιμα κατάλληλα για ψυχρή αποθήκευση. Στην πραγματικότητα, ορισμένα τρόφιμα μπορεί να αλλοιώνονται σε γεύση, υφή και θρεπτική αξία όταν διατηρούνται στο ψυγείο.



Μαρούλι: Το λαχανικό που δεν πρέπει να μένει ποτέ εκτός ψυγείου

Επιστήμονες από τις ΗΠΑ, προειδοποιούν πως το μαρούλι είναι πολύ ευάλωτο καθώς αναπτύσσει εύκολα κολοβακτηρίδια (e. coli) όταν παραμένει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Τα υπόλοιπα σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, είναι πιο ανθεκτικά στο e. coli.



Δείτε ποια τρόφιμα πρέπει να συντηρούνται στο ψυγείο και ποια σε θερμοκρασία δωματίου

Όλοι μας ξέρουμε, πως υπάρχουν κάποια τρόφιμα τα οποία προκειμένου να μην αλλοιωθούν και να μπορούμε να τα καταναλώσουμε χωρίς φόβο, πρέπει να συντηρούνται στο ψυγείο.

Ωστόσο, από την άλλη υπάρχουν και κάποια άλλα, τα οποία αρκεί να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου.