Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ψήφος



ΥΠΕΣ: Ξεκίνησε η εκστρατεία ενημέρωσης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την απλοποίηση της διαδικασίας της ψήφου των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού και την ενίσχυση της συμμετοχής τους στις επόμενες εθνικές εκλογές της πατρίδας μας ενεργοποίησε τη σχετική εκστρατεία ενημέρωσης.



Βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, ετοιμάζει ο Θεοδωρικάκος

Περαιτέρω νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού ετοιμάζει ο κ. Τάκης Θεοδωρτικάκος ενσωματώνοντας παρατηρήσεις των ομογενειακών ενώσεων αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης.



Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων: Υπάρχει η βάση να ψηφίσουμε και οι 300

Για επίτευξη διακομματικής συναίνεσης, που εξασφαλίζει την έγκριση του νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από 300 βουλευτές, μίλησε ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος στην Ολομέλεια της Βουλής.



Ψήφος αποδήμων: Στροφή από τον ΣΥΡΙΖΑ για συναίνεση

Την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων φαίνεται ότι ανοίγει η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρει ότι «θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες τη σύνθεση ανάμεσα στις προτάσεις που σέβονται τη δημοκρατική αρχή, τη συνταγματική νομιμότητα και τη διεθνή εμπειρία».



Θεοδωρικάκος: Εξετάζουμε σοβαρά την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου

"Η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Εσωτερικών είναι να φέρει μέσα στον χρόνο, μέσα στο 2019, τη νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα διασφαλιστεί το δικαίωμα όλων των Ελλήνων που ζουν οπουδήποτε στη γη να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους, και στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει πάρα πολύ σοβαρά την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου" υπογράμμισε ο υπουργός Εσω



«Μαύρισαν» Τσίπρα-Πολάκη στην... αγαπημένη παραλία τους

Δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα... αγαπητοί ο Αλέξης Τσίπρας και ο Παύλος Πολάκης στην παραλιακή περιοχή του Ρεθύμνου, όπου λίγο πρίν από τις ευρωεκλογές, μαζί με τις οικογένειές τους, χαλάρωσαν στην γνωστή παραλία του Ροδάκινου, πίνοντας ουζάκια.