Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

ψήφοι



Τουρκία: Επανακαταμέτρηση των ψήφων πολλές περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης

Οι άκυρες ψήφοι σε 16 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης και όλες οι ψήφοι σε μία περιφέρεια καταμετρώνται εκ νέου μετά τις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Τουρκία, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.



Την Πέμπτη θα δώσει τη "μάχη του" ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια ιδιαίτερα «δύσκολη» περίοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα -κυρίως λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.



«Παιχνίδια» με την ψήφο των αποδήμων - Ίσως τους φοβούνται ( ; )

Μία ρύθμιση που δίνει ψήφο στους απόδημους αλλά με αστερίσκο ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής.



Έκλεισαν οι κάλπες στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εκφοβισμό ψηφοφόρων

Σε κλίμα πόλωσης ολοκληρώθηκε στις επτά το απόγευμα η εκλογική διαδικασία στην Αλβανία, όπου ο Έντι Ράμα διατηρούσε το προβάδισμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Στελέχη της ελληνικής μειονότητας κατήγγειλαν κλίμα τρομοκρατίας, ενώ καταγγελίες έγιναν και για προσπάθεια εξαγοράς ψήφων και νοθεία.



Εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία στη σκιά της τρομοκρατίας

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Βρετανοί. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί (τοπική ώρα - 09.00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 10 το βράδυ (24.00 ώρα Ελλάδας).

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται το αργότερο στις 2:00 (ώρα Ελλάδας), ενώ η πλειονότητα των 650 εκλογικών κέντρων εκτιμάται ότι θα έχουν καταμετρηθεί μέχρι τις 8.00 το πρωί της Παρασκευής.



Μακρόν: Δεν αναμένω ποσοστό ανάλογο του Σιράκ

Την εκτίμησή του ότι η Γαλλία βαδίζει προς ένα τριπολικό πολιτικό σύστημα εκφράζει ο υποψήφιος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη βελγική εφημερίδα Le Soir. 

Στο ένα άκρο εκτιμά ότι θα βρίσκεται το «δημαγωγικό, αντιδραστικό και ξενοφοβικό» Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, με το οποίο θα συνεργαστεί, όπως λέει, ένα τμήμα της αντιευρωπαϊκής Δεξιάς.