Σαμαράς – Μητσοτάκης εθεάθησαν μετά… ψαρόσουπας και συζύγων [φωτο]
3
Φεβρουαρίου
2018
- 09:46
Τελευταία τροποποίηση στις 24 Ιανουαρίου, 2021 - 14:30
Εύκολη και πεντανόστιμη ψαρόσουπα με μία παραδοσιακή συνταγή, ακριβώς όπως την φτιάχνουν οι πατέρες στο Περιβόλι της Παναγιάς, στο Άγιο όρος.
Για την ψαρόσουπα θα χρειαστούμε: 1 κιλό ψάρια διάφορα για βραστά, 2 κρεμμύδια, 1 μάτσο σέλινο, 4 καρότα, 2 πράσινες πιπεριές, 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο, 4 μέτριες πατάτες, ¼ φλιτζάνι λάδι, ½ φλιτζάνι ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
Το έθιμο ή ή συνήθεια αν προτιμάτε να καταναλώνουμε ψαρόσουπα μετά την ταφή, είναι ένα αρχαίο ελληνικό έθιμο.
Ωστόσο αν και το έθιμο να καταναλώνουμε ψαρόσουπα, έχει ελληνικές ρίζες… δεν έχει στενή σχέση με την ορθόδοξη εκκλησιαστική παραδοση.