Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 -

προσφυγικός καταυλισμός



Λάρισα: Μητέρα βρέφους προσπάθησε να αυτοκτονήσει στον προσφυγικό καταυλισμό

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι στον προσφυγικό καταυλισμό του Κουτσόχερου, έξω από τη Λάρισα.

Σύμφωνα με το onlarissa, μία νεαρή γυναίκα, μητέρα ενός βρέφους μόλις λίγων μηνών, αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της με ένα ξυράφι!

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την παρέλαβε και τη μετέφερε στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.



Νιγηρία: Εκατόμβη νεκρών από λάθος

Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν από ένα τραγικό λάθος της πολεμικής αεροπορίας της Νιγηρίας, όταν έπληξε προσφυγικό καταυλισμό.



Νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α σε προσφυγικό καταυλισμό στο Κιλκίς

Η ηπατίτιδα Α παρατηρείται συχνότερα σε άτομα που δεν έχουν κατάλληλες υγειονομικές εγκαταστάσεις και όταν δεν τηρούνται ορθά οι κανόνες υγιεινής. Στα παιδιά είναι μια αυτοπεριοριζόμενη νόσος, δηλαδή περνάει από μόνη της, ενώ ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, παρά μόνο σε ορισμένες ομάδες υψηλού κινδύνου.



Δήμος Ελληνικού: Κίνδυνος για την δημόσια υγεία ο προσφυγικός καταυλισμός στο παλιό αεροδρόμιο

Για εικόνες ντροπής και άθλιες συνθήκες υγιεινής στον καταυλισμό του πρώην Αεροδρομίου στο Ελληνικό κάνει λόγο ο Δήμος της περιοχής, παραθέτοντας εικόνες από την πολύ κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εγκατάσταση. 



Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Τους 200 έφτασαν οι νεκροί σε προσφυγικό καταυλισμό στη Νιγηρία

Περίπου 200 άνθρωποι πέθαναν σε διάστημα ενός μόνο μήνα σε έναν καταυλισμό προσφύγων στον οποίο κατέφυγαν για να γλιτώσουν από τις ωμότητες των τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία, ανακοίνωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), υπογραμμίζοντας ότι οι ανάγκες που υπάρχουν εκεί για ανθρωπιστική βοήθεια "ξεπερνούν κάθε φαντασία".



Παρίσι: Ο πρώτος επίσημος προσφυγικός καταυλισμός

Ο πρώτος επίσημος προσφυγικός καταυλισμός θα ανοίξει στο Παρίσι μέσα σε λίγες εβδομάδες για να στεγάσει τις εκατοντάδες "άπορους" μετανάστες που αιτούνται άσυλο στη γαλλική πρωτεύουσα.

Anne Hidalgo, η δήμαρχος της πόλης, δήλωσε ότι η περιοχή θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς των Ηνωμένων Εθνών για την φιλοξενία των μεταναστών.