Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 -

προσφυγικές ροές



Αυξήθηκαν οι προσφυγικές ροές. Περισσότεροι από 2.000 στα νησιά τον Απρίλιο

Άλλοι 244 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στη Λέσβο το τελευταίο πενθήμερο -από τη Δευτέρα 16 Απριλίου μέχρι και σήμερα, Παρασκευή, το πρωί.

Το ίδιο διάστημα στη Χίο έφτασαν 60 ψυχές, ενώ οι ροές προς τη Σάμο ήταν μηδενικές, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Βουλιάζουν τα νησιά από πρόσφυγες

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων από την Τουρκία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου, αυτή τη στιγμή (11 Νοεμβρίου) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται συνολικά 15.231 άτομα, από περίπου 13.000 που βρίσκονταν εκεί πριν από δύο μήνες.

 

Guardian: Μέρες του 2015 ζουν τα ελληνικά νησιά λόγω των προσφυγικών ροών

Τη δραματική αύξηση των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα και την επιδείνωση των ήδη άθλιων συνθηκών διαβίωσης στα hotspots των νησιών επισημαίνει σε ρεπορτάζ του ο Guardian.

 



Δραματική αύξηση των προσφυγικών ροών

Συγκλονίζουν οι αριθμοί των μεταναστών που έφτασαν στην χώρα μας από τη Δευτέρα μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου καθώς ξεπερνούν τους 800.

Συγκεκριμένα, μέσα στις τελευταίες μέρες έφτασαν στα ελληνικά νησιά 802 πρόσφυγες και μετανάστες με τους 404 από αυτούς να βρίσκονται στην Λέσβο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του συντονιστικού οργάνου για την προσφυγική κρίση.



Όχι σε νέες συμφωνίες για τις προσφυγικές ροές από την Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνείται να συνάψει νέες συμφωνίες για τους πρόσφυγες αντίστοιχες με αυτή της Τουρκίας.