Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

προωρη



«Παράθυρο» πρόωρης σύνταξης σε ασφαλισμένους προ του 1993

Παρά τις σαρωτικές αλλαγές που επήλθαν στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας τα τελευταία χρόνια και την αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης -στα 67 έτη για πλήρη ή στο 62ο αλλά με 40 έτη ασφάλισης- υπάρχουν ακόμη οι δυνατότητες για συνταξιοδότηση πριν από τα 67 χρόνια για αρκετές κατηγορίες ασφαλισμένων.



Δημόσιο: Παράθυρο για πρόωρη σύνταξη για 20.000 δημοσίους υπαλλήλους

Παράθυρο για έξοδο από το Δημόσιο με αξιοπρεπή πρόωρη σύνταξη ανοίγει για 20.000 δημοσίους υπαλλήλους κυρίως γυναίκες αλλά και άνδρες.



Πρόωρη εμμηνόπαυση: Όλες οι απαντήσεις στα πιο συνηθισμένα ερωτήματα

Μία στις 250 γυναίκες ηλικίας κάτω των 30 ετών (μεταξύ αυτών και ποσοστό έως 2,5% των κοριτσιών εφηβικής ηλικίας) και τουλάχιστον 1 στις 100 στις ηλικίες 30-39 ετών παρουσιάζουν πρώιμη ωοθηκική ανεπάρκεια ή αλλιώς πρόωρη εμμηνόπαυση.



Πρόωρη σύνταξη έως 750 ευρώ από τα 52. Ποιους αφορά

Πρόωρη σύνταξη από 52 έως 57,5 ετών κλειδώνουν πάνω από 500.000 παλαιοί ασφαλισμένοι σε Δημόσιο, Ειδικά Ταμεία και ΙΚΑ.

Η έξοδος μπορεί να γίνει άμεσα ή αργότερα, χωρίς να αλλάξει το όριο ηλικίας που έχουν πιάσει με βάση τα ένσημά τους έως το 2012 και την πραγμστική τους ηλικία είτε πριν είτε μετά τις 19/8/2015.



Πως θα πάρετε πρόωρη σύνταξη: Τα 9 βήματα για έξοδο από το Δημόσιο πριν από τα 60

Εννέα ασφαλιστικές διατάξεις επιτρέπουν την έξοδο από το Δημόσιο ακόμα και πριν από τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας. Τυχεροί είναι όσοι πρόλαβαν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012, που ακολουθούν... κυμαινόμενα όρια ηλικίας.



Το πολύ καθισιό και η έλλειψη άσκησης φέρνουν πρόωρα γεράματα

Πολύ καθισιό, πρόωρα γηρατειά. Οι ηλικιωμένες γυναίκες που είναι καθιστές πάνω από δέκα ώρες τη μέρα και οι οποίες δεν ασκούνται, έχουν κύτταρα που είναι έως οκτώ χρόνια περισσότερο βιολογικά γερασμένα από ό,τι η πραγματική ηλικία τους, σε σχέση με τις συνομήλικές τους που κάνουν λιγότερο καθιστική ζωή και ασκούνται, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.