Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

προφήτης Ηλίας



Πυλαία: Μεγαλειώδης λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Προφήτη Ηλία (ΦΩΤΟ)

Περίλαμπρη ήταν και εφέτος η λιτανεία της Ιεράς Εφέστιας Εικόνας του Προφήτη Ηλία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.



Φωτορεπορτάζ ope.gr: Ο Κασσανδρείας Νικόδημος λειτούργησε στον Προφήτη Ηλία στην Πυλαία

Εκατοντάδες πιστοί, τοπικές αρχές, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων συμμετείχαν σήμερα το πρωί στην Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Πυλαίας Θεσσαλονίκης, για να τιμήσουν τον προστάτη τους, να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα και να προσευχηθούν και να παρακαλέσουν τον Άγιο να μεσιτεύσει υπέρ τους.



Αρκαλοχώρι, μαύρη επέτειος και αναγέννηση: Εγκαίνια του Ι.Ν Προφήτη Ηλία που ισοπεδώθηκε από το σεισμό (ΦΩΤΟ)

Ένα ακριβώς χρόνο μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου που ισοπέδωσε το Αρκαλοχώρι προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε κτίσματα και κόστισε τη ζωή στον Ιάκωβο Τσαγκαράκη, ο οποίος εκτελούσε εργασίες στο εσωτερικό του,  η ευρύτερη περιοχή ξαναβρίσκει το ρυθμό της.



Ποιος ήταν ο Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης που τιμάται σήμερα;

Ο Προφήτης Ηλίας, τη μνήμη του οποίου τιμά σήμερα στις 20 Ιουλίου η Εκκλησία, κατέχει ξεχωριστή θέση μέσα στη χορεία των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης.



20 Ιουλίου: Εορτή του Αγίου Προφήτου Ηλία

Τη μνήμη του Αγίου Προφήτου Ηλία του Θεσβίτου τιμά σήμερα, 20 Ιουλίου, η Εκκλησία μας. Μέσα στη χορεία των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης ξεχωριστή είναι η θέση του προφήτη Ηλία. Στην Καινή Διαθήκη το όνομα του προφήτη Ηλία αναφέρεται πολλές φορές από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό.



Η εορτή του Προφήτη Ηλία στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με λαμπρότητα και την συμμετοχή πλήθους κόσμου εορτάσθηκε την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018  η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζας.