Σάββατο 11 Μαΐου 2024 -

πρέσβη



Μόσχα στον Έλληνα πρέσβη: Δάκτυλος των ΗΠΑ και παράλογες οι απελάσεις των διπλωματών

Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε σήμερα ο Ελληνας πρεσβευτής, Φρυγάνας Ανδρέας, στη Μόσχα μετά τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.

Οπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Τass, ο Έλληνας αξιωματούχος κλήθηκε για να συζητήσουν το θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα.



Η Τουρκία απέλασε τον Ισραηλινό πρέσβη

Οι θάνατοι εξήντα παλαιστίνιων διαδηλωτών στη με τη Λωρίδα της Γάζας τη Δευτέρα προκάλεσαν έντονες διπλωματικές αντιδράσεις με την Τουρκία να πρωτοστατεί. Πριν από λίγο τα ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η Τουρκία απέλασε τον Ισραηλινό πρέσβη από την Άγκυρα



Το προφίλ του πρέσβη απο τα μάτια ενός δημοσιογράφου!

Σύμφωνα με την μαρτυρία του Χίλτεγκάρντ Έινζτελ, δημοσιογράφου ετών 67, «ο Αμοιρίδης ήταν καλός φίλος και δημοφιλής στα δείπνα και τα πάρτυ του Ρίο».

«Ήταν πολύ ενδιαφέρων άνθρωπος» δήλωσε, «ένας πολίτης του κόσμου, διαλλακτικός και ενημερωμένος». «Μιλώντας μαζί του σε έκανε να θέλεις να επισκεφθείς την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά. 



Έκτακτο: Ομολόγησε και η σύζυγος του πρέσβη

Νέα, συγκλονιστική τροπή παίρνει η υπόθεση δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως και η σύζυγός του, Φρανσουάζ Σίλβα ντε Ολιβέιρα, ομολόγησε την ενοχή της!

Και λέμε "και" η σύζυγός του, διότι νωρίτερα είχε ομολογήσει και ο εραστής της, ο αστυνομικός Sergio Gomes Moreira Filho.



Υποψίες ότι η σύζυγος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του πρέσβη

Οι ερευνητές στο Ρίο ντε Ζανέιρο υποψιάζονται πως ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βραζιλία δολοφονήθηκε κατ' εντολήν της συζύγου του και ενός αστυνομικού (σ.σ.: χωροφύλακα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο) με τον οποίο η τελευταία διατηρούσε ερωτική σχέση, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό κανάλι Globo TV, επικαλούμενο πηγές στην αστυνομία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Re



Ο Τσίπρας "τα είπε" μέσω twitter για Βερολίνο, Ζυρίχη και δολοφονία ρώσου πρέσβη

Τη θλίψη και τον αποτροπιασμό του για τις επιθέσεις στο Βερολίνο και τη Ζυρίχη, καθώς και τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία εκφράζει με δύο αναρτήσεις του στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ταυτόχρονα, εκφράζει τα συλληπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων. 

Δείτε τις αναρτήσεις του πρωθυπουργού: