Σάββατο 29 Μαρτίου 2025 -16:18:39

πολιτεια



Κυριάκος Πιερρακάκης: “Οι σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας πρέπει να εμπνέονται από την αρχή της συναλληλίας και της ειλικρινούς συνεργασίας”

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο. Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ άλλων ανέφερε: “Ο Σταυρός των Αποστόλων Παύλου και Τίτου είναι η ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης. Με μεγάλη συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, ευχαριστώ θερμά τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ.



Στον δρόμο για τις κάλπες: Οι σχέσεις της Εκκλησίας με τη Πολιτεία την 4ετία που πέρασε..

Η θητεία της κυβέρνησης πλέον έληξε, οι νέοι υπηρεσιακοί υπουργοί αναλαμβάνουν καθήκοντα. Το κύριο έργο της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι η προετοιμασία και η διενέργεια εθνικών εκλογών, μπορεί, ωστόσο, να διαχειριστεί και έκτακτες περιστάσεις αλλά και τρέχοντα ζητήματα και να λαμβάνει αποφάσεις που δεν είναι δυνατόν να αναβληθούν.



Το «φλέγον» δεκαπενθήμερο του Μαρτίου- Οι προκλήσεις της Ιεραρχίας και οι κινήσεις του Μαξίμου

Ιδιαιτέρως κρίσιμο κρίνεται το προσεχές διάστημα, και κυρίως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου για την Εκκλησία. Η Ιεραρχία θα κληθεί -εκτός απροόπτου- να αποφανθεί επί δύο πολύ σημαντικών θεμάτων, τις σχέσεις εκκλησίας -πολιτείας, αλλά και το ζήτημα της ουκρανικής αυτοκεφαλίας, ενώ τίθεται στη δεύτερη ψηφοφορία στην Βουλή προς το αναθεώρηση το άρθρο 3 του Συντάγματος.



Απούσα η πολιτεία από τη φροντίδα της τρίτης ηλικίας

«Αόρατοι» είναι για την ελληνική πολιτεία εκατοντάδες χιλιάδες ηλικιωμένοι που χρειάζονται μακροχρόνια φροντίδα.

 



Παπακώστα: Η συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας θα πρέπει να επιτευχθεί πριν από τις εκλογές

«Είναι άλλο πράγμα ο χωρισμός του κράτους από την εκκλησία και άλλο η απο-ορθοδοξοποίηση, που κάποιοι προσπάθησαν να πουν ότι επιχειρείται μέσα από μία συζήτηση, μέσα από έναν καλόπιστο διάλογο.

 



Προμηθειν χρη και ουχί επιμηθείν τον άνδρα τον σοφόν

Η διάσταση της πρόληψης με τη καταστολή πολύ διακριτικά προσφέρεται από τον ποιητή, που θεωρεί ως σοφό τον άνδρα που προλαμβάνει να παρέμβει για να περισώσει, να διορθώσει, να δημιουργήσει, σε αντιδιαστολή με εκείνο που μετά τα συμβάντα, αναστατωμένος και αγχωμένος, αγωνίζεται άναρχα να επαναφέρει, να επιρρίψει, να απολογηθεί, όντας εξαιρετικά ανεύθυνος και ανώριμος, άνους και ματαιόδοξος.