Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

πόλης



Συνελήφθη η αστυνομική δύναμη μιας πόλης στο Μεξικό

Συμβαίνουν και αυτά. Οι αρχές του Μεξικού προχώρησαν στη σύλληψη ολόκληρης της αστυνομικής δύναμης της πόλης Οκάμπο στην πολιτεία Μιτσοακάν καθώς φέρεται να είναι ύποπτη για εμπλοκή στο φόνο ενός υποψηφίου για τη δημαρχία της πόλης.



Αθήνα: Γιατί βαπτίστηκαν με τις συγκεκριμένες ονομασίες συνοικίες και πλατείες της πόλης;

Καθημερινά χιλιάδες κόσμος περπατά στην Αθήνα και δίνει ραντεβού σε γνωστές πλατείες και συνοικίες, χωρίς όμως να ξέρει γιατί έχουν συγκεκριμένα ονόματα!

Η πλατεία Αμερικής, ονομάστηκε έτσι το 1927, με την υπ’ αριθμόν 905 απόφαση του τότε δημοτικού συμβουλίου, για τον φιλελληνισμό που έδειξαν οι κάτοικοι των Η.Π.Α. Ως τότε, ήταν γνωστή ως Πλατεία Αγάμων.

  

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ομογενής για το μαχαίρωμα στο κέντρο της πόλης

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Εξιχνιάστηκε έπειτα από τις άμεσες προανακριτικές ενέργειες, αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε βάρος 26χρονου ομογενούς.



Το Πεκίνο ξεκινά έρευνα για τον πληθυσμό της πόλης

Το Πεκίνο ξεκινά σήμερα έρευνα για τον πληθυσμό της πόλης, η οποία αναμένεται να γίνει σε 600 χιλιάδες εγγεγραμμένους Κινέζους πολίτες σε 1.162 συνοικίες και 16 περιοχές, όπως δήλωσε ο Σεν Κινγκ, αξιωματούχος της δημοτικής στατιστικής υπηρεσίας της πόλης.