Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Πολεμικό Μουσείο



Παρουσίαση ιστορικού ντοκιμαντέρ “Η Παναγία της Νίκης” του Απόστολου Μπρέντα

 

Το ιστορικό ντοκιμαντέρ “Η Παναγία της Νίκης”, του Απόστολου Μπρέντα, μία αληθινή ιστορία που συνέβη στα χρόνια του Ελληνοϊταλικού Πολέμου το 1940 – 1941 παρουσιάστηκε σε πρώτη προβολή στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023.



130 Χρόνια Χαρτογραφώντας την Ελλάδα

Με αφορμή τα 130 χρόνια από την ίδρυση της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού διοργανώνεται έκθεση ιστορικών χαρτών της στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών από Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 έως Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου.



Μπακογιάννη: Να παραδοθεί άμεσα το Πολεμικό Μουσείο Χανίων στον Δήμο

Στην «αδιαφορία της ελληνικής γραφειοκρατίας και των αρμοδίων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας» αποδίδει την καταστροφή του Πολεμικού Μουσείου Χανίων, μετά το ξέσπασμα πυρκαγιάς στο κτήριο του μουσείου, η βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

 



Καίγεται το Πολεμικό Μουσείο στα Χανιά - Αποκαρδιωτικές οι πρώτες εικόνες...

Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική

Πυροσβεστικά οχήματα, οι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά και το κυκλοφοριακό κομφούζιο συνέθεταν εικόνα χάους στο κέντρο των Χανίων.

 

 



Τα πρώτα συντηρημένα πυροβόλα επέστρεψαν στο Πολεμικό Μουσείο (Φωτό)

Συντήρηση και βαφή πυροβόλων του Στρατού Ξηράς που φιλοξενούνται από Πολεμικό Μουσείο διενεργείται αυτή την περίοδο, σε συνεργασία με το 301 Εργοστάσιο Βάσεως, το Στρατό Ξηράς και την Τροχαία. 

Η πρώτη “φουρνιά” είναι μάλιστα έτοιμη με την δεύτερη να έχει ήδη φτάσει στο Εργοστάσιο για τις απαραίτητες ενέργειες.



Έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο επισκέφθηκε ο Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων επισκέφθηκαν το μεσημέρι την έκθεση «Εσαεί Εύζων», της φωτογράφου Δήμητρας Χατζηαδάμ, που παρουσιάζεται στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.