Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

Ποινικός Κώδικας



Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Όπως επισημαίνεται, αυξάνεται από τα 15 στα 20 έτη το ανώτατο όριο κάθειρξης για τα κακουργήματα όπως επίσης και το ανώτατο όριο κάθειρξης επί συρροής κακουργημάτων στα 25 έτη από τα 20.



Αυστηροποιείται ο Ποινικός Κώδικας: Αυτές είναι οι βασικές αλλαγές που έρχονται

Η κυβέρνηση, προχωρά στην αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα. 

Ειδικότερα, όλες τις αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο παρουσίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στο νομοσχέδιο για τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.



Ψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας - Ανησυχία για την κατάργηση των διατάξεων περί βλασφημίας θρησκειών και περιύβρισης νεκρών

Ομοφώνως έγιναν δεκτά επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του τα νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Τα νομοσχέδια υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι, τα οποία συμμετείχαν στην συζήτηση και στην ψηφοφορία.



Ποινικός Κώδικας: Ποιες τροπολογίες κατατέθηκαν στη Βουλή

Με αρκετές τροποποιήσεις κατατέθηκαν στη Βουλή προς ψήφιση τόσο ο Ποινικός Κώδικας όσο και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και αναμένεται να ψηφιστούν μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και πάντως, πριν την προκήρυξη των εθνικών-βουλευτικών εκλογών.



Αλλάζει το Ποινικό σύστημα της χώρας: Καταργείται ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου - Καταργούνται τα πταίσματα

Καταργείται για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ανατροπές στις ποινές και στον τρόπο καταστολής και αντιμετώπισης της ποινικής διαδικασίας και έρευνας φέρνουν οι προτάσεις του υπ. Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.