Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 -

ΠΝ



Tο ΠΝ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις Παναγίας Θεοσκέπαστης ν. Άνδρου

Tο Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη ν. Άνδρο για την πολιούχο της νήσου Παναγία Θεοσκέπαστη σήμερα Σάββατο 24 Μαρτίου.


ΑΓΕΝ: Στις ΗΠΑ για P-3 και φρεγάτες ΜΕΚΟ

Κομβικής σημασίας για το εν εξελίξει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των
πέντε Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας P-3B Orion του Πολεμικού μας Ναυτικού, θεωρείται η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη στις Ηνωμένες Πολιτείες.



ΗΠΑ: Συνετρίβη αεροσκάφος του ΠΝ στο Τενεσί - Νεκροί εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος

Αμερικανικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος συνετρίβη την Κυριακή το βράδυ στο Τενεσί. 

Συγκεκριμενα, το αμερικανικό Ναυτικό επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει περί συντριβής εκπαιδευτικού αεροσκάφους τύπου T-45C Goshawk στο Τενεσί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 το βράδυ. 



Κρίσεις 2017: Ανακοινώθηκαν οι προαγωγές αξιωματικών ΠΝ

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες τακτικών κρίσεων έτους 2017-18, Αξιωµατικών του Πολεµικού Ναυτικού. 

Οι πίνακες συντάχθηκαν από το Συµβούλιο Προαγωγών Αξιωµατικών Ναυτικού, µε την απόφαση υπ’ αριθµ. 1 από 10-04-2017, της 1ης συνεδρίασής του και κυρώθηκαν µε το από 26-05-2017 Π. ∆ιάταγµα (Γ’ 518).

 



Το ΠΝ με την πυραυλάκατο ΡΙΤΣΟΣ στον Βόσπορο

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από 14 έως 23 Ιουλίου 2017, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με την πυραυλάκατο ΤΠΚ ΡΙΤΣΟΣ (ως Διοικητής της Ομάδας πυραυλακάτων), μια κινητή μονάδα εκπαίδευσης από το ΚΕΝΑΠ (2 στελέχη) και έναν Αξιωματικό επιτελή στην πολυεθνική Άσκηση “BREEZE 2017”.


Καμμένος: Σε περίπτωση παραβίασης εθνικού εδάφους θα υπάρξει άμεση εμπλοκή

H Ελλάδα αντιμετωπίζει την τουρκική προκλητικότητα με σωφροσύνη, σοβαρότητα, αυτοσυγκράτηση και αποφασιστικότητα, υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.