Σάββατο 11 Μαΐου 2024 -

πληθωρισμος



Eurostat: Στο 3,2% μειώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να παραμείνει σταθερός στο 2,4% τον Απρίλιο του 2024, σε σύγκριση με τον Μάρτιο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.



Κατρίνης: Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός πέφτει, στην Ελλάδα ανεβαίνει

Για την ακρίβεια που ταλανίζει τους έλληνες πολίτες, αλλά και το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς ευρωεκλογές μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.



Στο 2,9% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο – Η μεγαλύτερη αύξηση στο λάδι με ράλι 63,7%

Κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο καθώς διαμορφώθηκε στο 2,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023 ενώ σε υψηλά επίπεδα παραμένει ο πληθωρισμός τροφίμων που διαμορφώθηκε στο 6,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).



Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τη Eurostat

Στο 3,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Τα τρόφιμα σημειώνουν σημαντική αύξηση κατά 5,8%, αν και με πιο βραδύ ρυθμό από τον Ιανουάριο, όταν είχαν αυξηθεί κατά 7,1%.



Στο 3,8% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο σύμφωνα με τη Eurostat

Στο 3,8% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, από 2,4% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Aντίθετα, συνολικά για την ευρωζώνη υποχώρησε στο 2,9% από 4,3% τον Σεπτέμβριο.

Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ ήταν 2,9% τον Οκτώβριο του 2023, από 4,3% τον Σεπτέμβριο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 10,6%.



Η Τουρκία μειώνει τα επιτόκια μετά την πτώση του πληθωρισμού

Ο πληθωρισμός στην Τουρκία μειώθηκε τον Ιούνιο στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και ένα χρόνο λόγω της βάσης σύγκρισης και της μείωσης των τιμών των τροφίμων, ανοίγοντας ενδεχομένως τον δρόμο για την πρώτη μείωση των επιτοκίων της χώρας μετά την περυσινή κρίση του νομίσματός της.