Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

πλανήτης Άρης



Σήμερα ο Άρης πιο κοντά από ποτέ στη Γη

Σήμερα, Τρίτη 31 Ιουλίου ο Άρης θα βρεθεί πολύ κοντά στη γη και θα είναι ο φωτεινότερος τα τελευταία 15 χρόνια, αφού τελευταία φορά που γίναμε μάρτυρες του φαινομένου ήταν το 2003.

Η επόμενη φορά που ο πλανήτης Άρης θα περάσει τόσο κοντά από τη γη και θα είναι τόσο φωτεινός είναι το 2035.



Ανακαλύφθηκε υπόγεια λίμνη στον Νότιο Πόλο του πλανήτη Άρη

Σημαντική ανακάλυψη, η οποία θα ανοίξει νέες πόρτες στην εξερεύνηση του ηλιακού μας συστήματος, ανακοίνωσε ομάδα αστροφυσικών, καθώς βρέθηκε υπόγεια λίμνη στον Νότιο Πόλο του πλανήτη Άρη.



Αποστολή στον πλανήτη Άρη ανακοίνωσε ο Πούτιν

Ξεκινά με μια αποστολή μη επανδρωμένου στον Άρη το 2019, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του.

«Σχεδιάζουμε μη επανδρωμένες και αργότερα επανδρωμένες αποστολές ως μέρος ενός σεληνιακού προγράμματος και για την εξερεύνηση του Άρη.



Τι γυρεύει ένα κουτάλι στον πλανήτη Άρη;

Η επίμαχη φωτογραφία απεικονίζει ένα αντικείμενο που έχει εκπληκτική ομοιότητα με κουτάλι. Το ρομποτικό όχημα «Curiosity» που «οργώνει» τον Κόκκινο Πλανήτη αποκαλύπτει τι είδους αντικείμενα μπορεί να υπάρχουν στη επιφάνειά του.



Ευρώπη και Ρωσία στέλνουν διαστημόπλοιο για να αναζητήσουν ζωή στον Αρη!

Ένα διαστημόπλοιο αναμένεται να εκτοξευθεί την ερχόμενη εβδομάδα με προορισμό τον Άρη σε μια αποστολή η οποία οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα βοηθήσει να απαντηθεί ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της εποχής των διαστημικών ταξιδιών: Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες;



Τι θα συμβεί στον πλανήτη Αρη το 2016 και μας αφορά όλους;

H Ευρώπη θα «πατήσει»στον 'Αρη μέσα στο 2016, μία αποστολή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), η οποία θα αποτελέσει το αποκορύφωμα του ευρωπαϊκού διαστημικού προγράμματος κατά το νέο έτος.