Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

πιστοί

 

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα σε πιστούς που δε φορούσαν μάσκα

Διοικητικά πρόστιμα ύψους τριακοσίων ευρώ επιβλήθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων σε τρεις πιστούς που βρίσκονταν σε Ιερό Ναό του Δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, καθώς δεν φορούσαν μάσκα, όπως ορίζεται από τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

 

Συνέντευξη εκπροσώπου της ΔΙΣ – Διευκρινίσεις για τον εκκλησιασμό – Η σημασία της ασθένειας και η ευκαιρία για ταπείνωση

Η ασθένεια στη ζωή του Χριστιανού, οι δοκιμασίες, η προσευχή και οι θέσεις της ΔΙΣ. Παρακολουθήστε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κ. Ιερόθεος, ως Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ, της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη.



Λεωφορείο γεμάτο πιστούς «τυλίχθηκε» στις φλόγες... «Πριν ξεσπάσει η φωτιά ψέλναμε το τροπάριο της Αγίας Παρασκευής» - Δείτε ΦΩΤΟ

Λεωφορείο με πιστούς από την ενορία της Αγίας Παρασκευής που επέστρεφε από προσκυνηματική εκδρομή στις Σέρρες, έπιασε φωτιά ενώ κινήτω στην περιοχή Παπάγου στη Βέροια, περίπου στις 10 το βράδυ του Σαββάτου 11 Μαΐου. 

Στο λεωφορείο επέβαιναν 37 άτομα τα οποία κατάφεραν και βγήκαν αμέσως από το φλεγόμενο όχημα χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.



Αγία Σοφία: Στον ναό χωρούσαν 23.000 πιστοί και υπηρετούσαν 800 ιερείς

Η Αγία Σοφία υπήρξε για πολλούς αιώνες ο σημαντικότερος ναός της Ορθοδοξίας.  Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης μετατράπηκε σε ισλαμικό τέμενος και το 1934 μετατράπηκε σε Μουσείο. Σήμερα δεσπόζει στη λίστα των κορυφαίων μνημείων της Ουνέσκο. Τα τελευταία χρόνια οι φανατικοί ισλαμιστές πιέζουν να γίνει τζαμί.