Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

πικάσο



Φάρσα ότι βρέθηκε πίνακας του Πικάσο στη Ρουμανία

Ο πίνακας «Κεφάλι Αρλεκίνου» του Πικάσο βρισκόταν μεταξύ επτά έργων τέχνης που είχαν κλαπεί από το μουσείο Kunsthal του Ρότερνταμ στη «ληστεία του αιώνα»



Πίνακας του Πικάσο που είχε κλαπεί από μουσείο βρέθηκε έπειτα από 6 χρόνια

Ένας πίνακας που πιστεύεται ότι είναι το «Κεφάλι Αρλεκίνου» (Tête d’Arlequin) του Πάμπλο Πικάσο, τον οποίο ο μεγάλος ζωγράφος φιλοτέχνησε το 1971 και ο οποίος είχε κλαπεί το 2012 από το μουσείο Kunsthal του Ρότερνταμ εμφανίστηκε στη Ρουμανία, ανακοίνωσαν σήμερα εισαγγελείς.



Ρεκόρ για το "κορίτσι" του Πικάσο στη δημοπρασία Ροκφέλερ

Ο πίνακας του Πάμπλο Πικάσο "La Fillette a la corbeille fleurie" που παρουσιάζει ένα γυμνό κορίτσι να κρατά ένα πανέρι με λουλούδια κατακυρώθηκε σε τιμή ρεκόρ αντί 115 εκατομμυρίων δολαρίων στην πρώτη μεγάλη δημοπρασία που οργάνωσε ο οίκος Christie's στη Νέα Υόρκη με έργα της τεράστιας συλλογής Ροκφέλερ.



Γκουέρνικα -Η ζοφερή ιστορία της πόλης που έγινε σύμβολο της ειρήνης

Το γερμανικό αεροσκάφος εμφανίστηκε πάνω από την Γκουέρνικα (ή Γκερνίκα, όπως προφέρεται στην διάλεκτο των Βάσκων) αργά το απόγευμα της 26ης Απριλίου του 1937.

Ήταν η μέρα που λειτουργούσε η υπαίθρια αγορά στην ιστορική βασκική πόλη, με εκατοντάδες πολίτες συγκεντρωμένους στην κεντρική πλατεία.



Σε δημοπρασία σπάνια αυτοπροσωπογραφία του Πικάσο

Ένας σπάνιος πίνακας του Πικάσο, με τίτλο «Le Marin», αναμένεται να φτάσει την τιμή των 70 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία, σύμφωνα με τον Οίκο Christie's.



Το μυστικό που έκρυβε πίνακας του Πικάσο

Ερευνητές από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας ηλεκτρολόγος μηχανικός, αξιοποίησαν μία βελτιωμένη μη επεμβατική τεχνική απεικονιστικής σάρωσης των έργων τέχνης, που τους επέτρεψε να ανακαλύψουν το κρυφό έργο ενός άλλου ζωγράφου κάτω από έναν πίνακα του Πικάσο.