Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

περου



Περού: Αποκαλύφθηκε νέος ιός που προκαλεί νόσο με συμπτώματα παρόμοια με αυτά της ελονοσίας

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές του Περού, καθώς αποκαλύφθηκε ένας νέος ιός που προκαλεί νόσο με συμπτώματα παρόμοια με αυτά της ελονοσίας.



Επιδημία δάγκειου πυρετού στο Περού – 445 οι νεκροί

Επιδημία δάγκειου πυρετού, ασθένειας που μεταδίδουν τα κουνούπια, στοίχισε τη ζωή σε 445 ανθρώπους στο Περού από την αρχή της χρονιάς, με τον απολογισμό αυτό να είναι ο χειρότερος αφότου επανεμφανίστηκε η νόσος στη χώρα των Άνδεων πριν από σαράντα χρόνια, ανακοίνωσε η κυβέρνηση χθες Δευτέρα.



Τελικός Κόπα Αμέρικα: Η φιέστα της Βραζιλίας και το όνειρο του Περού

Η Βραζιλία ετοιμάζει φιέστα για την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα και το Περού θέλει να τη χαλάσει για να κάνει μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού.



Περού: Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ σε εταιρεία που κατέστρεψε τείχη των Ίνκας

Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε σε κατασκευαστική εταιρεία στο Περού, η οποία κατέστρεψε τέσσερα τείχη των Ίνκας ηλικίας περίπου 500 ετών, προκειμένου να ανεγείρει ξενοδοχείο της αλυσίδας Sheraton στην πόλη Κούσκο, η οποία το 1983 κηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Τα τείχη αυτά καταστράφηκαν την περίοδο 2012 -2014.



Σοκαριστικό βίντεο: Εκαψαν ζωντανό ύποπτο για κλοπή αυτοκινήτου! (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σοκ προκαλεί το βίντεο με τη στιγμή που ο όχλος βάζει φωτιά για να κάψει ζωντανό έναν άνδρα ο οποίος κατηγορήθηκε για την κλοπή ενός αυτοκινήτου.

Στην πλατεία της πόλης Σάντο Τομά στο Περού συγκεντρώθηκαν περίπου 800 άτομα για να λιντσάρουν τον 41χρονο Πιμεντέλ Χουάικο.



Ισχυρός σεισμός 7,1 βαθμών στο Περού

Σεισμός 7,1 βαθμών σημειώθηκε περίπου 250 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πουέρτο Μαλντονάντο στο Περού τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σύμφωνα με το ινστιτούτο γεωφυσικής των ΗΠΑ USGS, το οποίο διευκρίνισε ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος 610 χιλιομέτρων.