Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ



Μη περικοπή συντάξεων αποφασίζει το Euro Working Group

Θετική είναι σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση από το Euro Working Group για να μην περικοπούν οι συντάξεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν ενστάσεις  στην εισήγηση ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να πετύχει τον δημοσιονομικό της στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ ακόμα και χωρίς την περικοπή των συντάξεων.



Το Euro Working Group αποφάσισε μη περικοπή συντάξεων

Πράσινο φως φαίνεται να έδωσε το Euro Working Group για να μην περικοπούν οι συντάξεις ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν υπήρξαν ενστάσεις επί της ελληνικής πρότασης.

Οι αποφάσεις του EWG θα προωθηθούν στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, 19 Νοεμβρίου.



Αυγενάκης: Ο λαός έχει κρίνει ανεπαρκή την κυβέρνηση και έχει προδιαγράψει το τέλος της

«Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να δώσει πολιτικό χρόνο σε μια κυβέρνηση που ο λαός έχει κρίνει ανεπαρκή και έχει προδιαγράψει το τέλος της» δηλώνει ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας  Λευτέρης Αυγενάκης.

 



«Άδειασμα» από Βερολίνο για τι συντάξεις: «Εικασίες» τα δημοσιεύματα περί μη περικοπής

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει στα ευρωπαϊκά όργανα ως αρμόδια για θέματα του ελληνικού προϋπολογισμού. Η καγκελαρία δεν σχολιάζει δημοσιεύματα ότι η Αγκελα Μέρκελ προσεγγίζει θετικά το ελληνικό αίτημα.



«Καρφιά» Σχοινά για τις συντάξεις: Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα - Οι πηγές να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφέρθηκε στην περικοπή των συντάξεων τονίζοντας πως πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα ενώ για το δημοσίευμα του ΑΠΕ ανέφερε: «παρακαλώ τις όποιες πηγές να μας αφήσουν να κάνουμε την δουλειά μας». 



Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας έδωσε τη Μακεδονία για να πάρει εξάμηνη παράταση στην περικοπή συντάξεων

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τη συμφωνία για το προσσφυγικό ως τη μεγαλύτερη καταστροφή για τη χώρα.