Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

πελοποννησος



Σεισμική δόνηση στην Αμαλιάδα – Έγινε αισθητή και σε άλλες περιοχές του Ηλείας

Σεισμός σημειώθηκε στις 12:41 στην Αμαλιάδα, που έγινε αισθητός και σε άλλες περιοχές της Ηλείας.

Σύμφωνα με το  Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 20,6 χιλιόμετρα.



Σεισμός πριν από λίγο στην Κυλλήνη

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 09:00 στην περιοχή της Κυλλήνης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε 16 χλμ. νοτιοδυτικά της Κυλλήνης, ενώ είχε εστιακό βάθος 10 χλμ.



Τρεις προτάσεις στην Πελοπόννησο για τις αποδράσεις του Οκτωβρίου

Με δυνατό χαρτί της το γεγονός ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, η Πελοπόννησος με τις υπέροχες περιοχές και τις αμέτρητες γραφικές γωνιές της αναδεικνύεται στον ιδανικότερο προορισμό για ολιγοήμερες αποδράσεις από το κλεινόν άστυ.



Τρίκαλα:Τα πλατάνια αργοπεθαίνουν από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες του νομού Τρικάλων, καθώς τα πλατάνια αργοπεθαίνουν από την ασθένεια τού «μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου», μια βαριά ασθένεια που προκαλείται από τον μύκητα Ceratocystis fimbriata f.sp. platani, ο οποίος προσβάλλει μόνο είδη πλατάνου.

 

Χιονισμένο τοπίο όμοιο με εκείνα της Κεντρικής Ευρώπης

Η ιστορία του έχει ρίζες στα αρχαία χρόνια, όπου ο μύθος θέλει τον Ηρακλή στη διαδρομή για τον εντοπισμό του Ερυμάνθου Κάπρου, να φιλοξενήθηκε από τον καλό του φίλο Κένταυρο Φόλο.