Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

Παραδείγματα



ΕΝΦΙΑ: Οι μειώσεις σε επτά παραδείγματα

Αναλυτικά παραδείγματα των μειώσεων με τον νέο ΕΝΦΙΑ

Παράδειγμα 1
Φορολογούμενος με διαμέρισμα 1ου ορόφου 110 τ.μ. έτους κατασκευής 1980, στην ΙΖ’ Ζώνη του δήμου Περιστερίου με αξία 55.440€
Πλήρωσε το 2018: 322,19 €
Το 2019 θα πληρώσει 225,53€ (Μείωση 96,66 € ή 30%)



13η σύνταξη: Πόσα χρήματα θα πάρουν οι συνταξιούχοι

Το συνολικό κόστος του μέτρου για την 13η σύνταξη θα φτάνει τα 800 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ενώ τόνισε ότι η 13η σύνταξη θα είναι μόνιμη. Πότε και πόσα θα πάρουν οι συνταξιούχοι με την 13η σύνταξη.

Το ποσό θα αντιστοιχεί σε μία επιπλέον σύνταξη για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ το ποσοστό θα μειώνεται για τις μεγαλύτερες συντάξεις, εξήγησε ο κ. Τσίπρας.



Διευκρινίσεις για το τέλος διακοπής συμβολαίου στα κινητά - Δείτε παραδείγματα

Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με το τέλος διακοπής-καταγγελίας σύμβασης από τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας παρέχει.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΕΤΤ αναφέρει αναλυτικά:



Οι 7 αλλαγές που μειώνουν τις συντάξεις. Παγίδες και παραδείγματα

Επτά ανατροπές που οδηγούν σε χαμηλότερα όρια ηλικίας, αλλά και σε μικρότερα ποσά σύνταξης δρομολογούν οι αλλαγές που έρχονται στη διαδοχική ασφάλιση με την πολυαναμενόμενη εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, η οποία εκδόθηκε χθες, αφού πέρασαν 16 μήνες από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου!



Αυτές είναι οι ανατροπές στις συντάξεις των ενστόλων. Αναλυτικά παραδείγματα

Με τρεις οδούς έρχονται οι μειώσεις στις συντάξεις των ενστόλων από το 2019, ενώ η μείωση του αφορολόγητου από το 2020 φέρνει περαιτέρω «ψαλίδι» στις αποδοχές.

Την ίδια στιγμή οι αλλαγές στο μισθολόγιο των εν ενεργεία αναμένεται να επηρεάσουν και το συνταξιοδοτικό τους, κυρίως όσον αφορά στα μερίσματα και το εφάπαξ.



Τι ισχύει για τις εισφορές στην παράλληλη απασχόληση - Παραδείγματα

Αναλυτικές οδηγίες και παραδείγματα σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών στις περιπτώσεις άσκησης πολλαπλής απασχόλησης - πολλαπλής δραστηριότητας, περιλαμβάνει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, που δημοσιεύθηκε, σήμερα, Παρασκευή, μετά την ανάρτηση, χθες, στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) των ειδοποιητηρίων για τις ασφαλιστικές εισφορέ