Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Παπούα Νέα Γουινέα



Μετά τις Maserati, η κυβέρνηση της Παπούα-Νέας Γουινέας αγοράζει και Bentley

Η Παπούα-Νέα Γουινέα αγοράζει και 3 Bentley, σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο, για τη μεταφορά των ηγετών που θα μετάσχουν στην προσεχή σύνοδο κορυφής των χωρών του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) που θα γίνει εκεί, μετά τον σάλο που προκάλεσε με την αγορά 40 Maserati για τον ίδιο σκοπό σε μια χώρα η οποία έχει εκατομμύρια φτωχούς.



Παπούα Νέα Γουινέα: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ και προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοικτά των νότιων ακτών του νησιού της Νέας Βρετανίας, στην Παπούα Νέα Γουινέα, νωρίς σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.



Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Παπούα Γουινέα

Σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών έπληξε την Παπούα Νέα Γουινέα στις 15:39 τοπική ώρα, με επίκεντρο 135 χλμ ανατολικά της πόλης Ραμπαούλ, στην ανατολική άκρη του νησιού Νέα Βρετανία της χώρας, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.



Νεκροί και από μετασεισμό στην Παπούα Νέα Γουινέα

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν σεισμός μεγέθους 6,7 Ρίχτερ έπληξε την ορεινή περιοχή των Νότιων Υψιπέδων στην Παπούα Νέα Γουινέα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη, απολογισμός που προστίθεται στον πολύ βαρύτερο του κύριου σεισμού που προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στη χώρα πριν από εννέα ημέρες.



Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Παπούα Νέα Γουινέα, νησιωτική χώρα στην Ωκεανία, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ (USGS).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 67 χλμ. δυτικά του Άνγκοραμ, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 107 χιλιόμετρα.



Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών στην Παπούα Νέα Γουινέα

Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών έγινε σε απόσταση 145 χιλιομέτρων βόρεια-βορειανατολικά από την πόλη Κίμπε στην Παπούα Νέα Γουινέα, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 446, 64 χιλιόμετρα.