Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 -

παχύ έντερο



Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Ποια συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοήσετε

Οι νέοι άνθρωποι που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του παχέος εντέρου είναι ολοένα και περισσότεροι την τελευταία δεκαετία, όπως επισημαίνει η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.



Καρκίνος παχέος εντέρου: Οι παράγοντες κινδύνου, τα ύποπτα συμπτώματα και οι απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ένας κακοήθης όγκος που αναπτύσσεται στο παχύ έντερο.

 

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει διαπιστωθεί ότι η μέση ηλικία διάγνωσής του μετατοπίζεται προς τα κάτω. Ειδικότερα, ήταν τα 72 έτη το 2000, αλλά μόλις τα 66 έτη το 2020.



Βακτήρια του παχέως εντέρου ύποπτα για αναπτυξη Καρκίνου

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακάλυψαν νέες ενδείξεις ότι για τον καρκίνο του παχέος εντέρου μπορούν να βάλουν το «χεράκι» τους κάποια βακτήρια που ζουν στο έντερο. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι παθογόνοι μικροοργανισμοί μπορεί να αποτελούν μια κρυφή έως τώρα αιτία γι' αυτή τη συχνή μορφή καρκίνου.



Ο θάνατος αρχίζει από το Παχύ Έντερο: Πως θα καταλάβετε, ότι κάτι δεν πάει καλά

Η ρωσίδα βιολόγος και νομπελίστα Elie Metchnikoff παρατήρησε κάποτε ότι “Ο θάνατος αρχίζει στο παχύ έντερο”, και είχε δίκιο...

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα από τα σημαντικότερα κλειδιά για μια μακρά και υγιή ζωή έγκειται στην ικανότητα του σώματος να χωνεύει σωστά.



Δυσκοιλιότητα: Η σωστή αντιμετώπιση με τρεις τροφές

Ως δυσκοιλιότητα περιγράφεται γενικά η κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο έχει λιγότερες από τρεις κενώσεις του παχέος εντέρου την εβδομάδα.



Έξι απλοί τρόποι να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου στο παχύ έντερο

Οι μισές περιπτώσεις καρκίνου του παχέος εντέρου θα μπορούσαν να προληφθούν αν ακολουθούσαμε έξι απλές συμβουλές για τη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης της συγκεκριμένης κακοήθειας, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.