Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

παγκόσμιο ρεκόρ



Τζαμαϊκανός έφηβος «έσπασε» ρεκόρ 22 ετών του Γ.Μπολτ

Ο κόσμος του στίβου συγκλονίστηκε από την εμφάνιση ενός 16χρονου αθλητή από την Τζαμάικα, ο οποίος κατάφερε να καταρρίψει ένα ρεκόρ που κρατούσε ο θρύλος, Ουέιν Μπολτ, για 22 χρόνια.



Θλίψη στον στίβο: Πέθανε η Ιρίνα Σεβίνσκα -Η μόνη που πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ σε 100 μ., 200 μ. και 400 μ.

Η Ιρένα Σεβίνσκα, ένας θρύλος του παγκόσμιου στίβου, άφησε την τελευταία της πνοή στα 72 της χρόνια.

Είχε κατακτήσει επτά Ολυμπιακά μετάλλια, σε πέντε διαφορετικά αγωνίσματα. Τη λυπηρή είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε η πολωνική Ολυμπιακή Επιτροπή.



Περηφάνια: Παγκόσμιο ρεκόρ από τον Παραολυμπιονίκη Μιχαλετζάκη

O Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδα κατηγορίας S9 κατά τη διάρκεια του πανίσχυρου διεθνούς μίτινγκ IDMSWIMMING BERLIN 2017, η τρίτη ημέρα του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη στην Γερμανία.



Ισοφάρισε παγκόσμιο ρεκόρ η Κορακάκη!

Την ισοφάριση του παγκοσμίου ρεκόρ στο αεροβόλο πιστόλι από 25μ. πέτυχε η Άννα Κορακάκη στο γκραν πρι του Πλζεν της Τσεχίας. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατέλαβε την 3η θέση, ωστόσο στον προκριματικό πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 594/600 και ταυτόχρονα ισοφάρισε ένα παγκόσμιο ρεκόρ, που αντέχει 23 χρόνια.



Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από τον Σεΐτη!

Ο Μιχάλης Σεΐτης βελτίωσε το χθεσινό παγκόσμιο ρεκόρ του στα 400 μέτρα κατηγορίας Τ44!

Μάλιστα, στον σημερινό τελικό φρόντισε να το συντρίψει, αφού το 49.81 των προκριματικών έγινε... 49.66.

Το γεγονός ότι η κατηγορία του τελικού ήταν μεικτή (Τ43-44) δεν του επέτρεψε να βρεθεί στο βάθρο των νικητών, αφού κατέλαβε την 6η θέση, ωστόσο η ιστορία έγραψε.



Η Ολυμπιονίκης κατέρριψε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ!

Κατέρριψε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ στη σφυροβολία η Ανίτα Βλόνταρτσικ κατά τη διάρκεια του διεθνούς μίτινγκ Skolimowska Memorial που διεξήχθη στην Βαρσοβία.

Η Ολυμπιονίκης του Ρίο, στην τέταρτη βολή έστειλε την σφύρα να "προσγειωθεί" στα 82 μέτρα 98 εκατοστά, καταρρίποντας το δικό της ρεκόρ που ήταν 82.29 από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.