Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν



Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την προμήθεια των εμβολίων της Pfizer

Οι εισαγγελείς ξεκίνησαν σε βάθος έρευνα αναφορικά με τον τρόπο που  έγιναν οι διαπραγμαρεύσεις για την αγορά των εμβολίων  για τον Covid 19 με τον διευθύνων σύμβουλο της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά      , από την  πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.



Στην Αθήνα την Πέμπτη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Πέμπτη, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν όπως ανακοίνωσε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ.

Σημείωσε ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα εκφωνήσει ομιλία στο Athens Democracy Forum.



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ο Πούτιν έχει δημιουργήσει την επισιτιστική κρίση

«Ο Πούτιν έχει δημιουργήσει την επισιτιστική κρίση» τόνισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στη δευτερολογία της στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο σημειώνοντας ότι η Ευρώπη και τα Ηνωμένα Έθνη εργάζονται για να βάλουν ένα τέλος σε αυτή.



Πρόεδρος Κομισιόν: Ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στον εφοδιασμό της ΕΕ

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον, θα μεταβούν στο Αζερμπαϊτζάν για να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής συνεργασίας, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή.



ΕΕ: Απειλή πρότασης μομφής κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τρία μέλη της ομάδας Renew Europe, των φιλελεύθερων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καλούν σε διεξαγωγή ψηφοφορίας επί πρότασης μομφής κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επικρίνοντάς την για το πράσινο φως επί του πολωνικού σχεδίου ανασυγκρότησης παρά τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου από την Βαρσοβία.



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σύντομα σε λειτουργία νέοι τερματικοί σταθμοί LNG σε Ελλάδα, Κύπρο και Πολωνία

Στην επιτακτική ανάγκη της διαφοροποίησης της ΕΕ από τα ορυκτά καύσιμα εστίασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην ομιλία στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Η κ. φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε και στην Ελλάδα μιλώντας για τους νέους τερματικούς σταθμούς LNG.