Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 -

Ουγγρος πρωθυπουργος



Στο πλευρό του Τραμπ ο Ούγγρος πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν χαιρέτισε σήμερα το σύνθημα του Ντόναλντ Τραμπ «Πρώτα η Αμερική», δηλώνοντας ότι πρόκειται για μια «άδεια» προς όλα τα έθνη προκειμένου να κάνουν το ίδιο, να προτάξουν τα συμφέροντά τους.



Ούγγρος Πρωθυπουργός: Να φυλακίζονται οι μετανάστες που φθάνουν στη χώρα

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν, ανακοίνωσε σήμερα ότι θέλει να θέσει υπό συστηματική κράτηση τους μετανάστες που φθάνουν στη χώρα, ένα μέτρο που αντιτίθεται στο ευρωπαϊκό δίκαιο.



Ούγγρος πρωθυπουργός:Να οργανωθεί μία γιγαντιαία πόλη για πρόσφυγες

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν πρότεινε τη δημιουργία μιας "γιγαντιαίας προσφυγικής πόλης" στα παράλια της Λιβύης, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματα όσων επιθυμούν να λάβουν άσυλο σε ευρωπαϊκές χώρες και των προσφύγων και μεταναστών από την Αφρική.



Αναψαν τα αίματα στη σύνοδο του ΕΛΚ - Επίθεση Μητσοτάκη σε Ορμπαν

Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί έκλεισαν τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι άμεσα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε το λόγο και του είπε τα εξής:



O Ούγγρος πρωθυπουργός δηλώνει πως θα φιλοξενούσε πρόσφυγες στο σπίτι

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος επικρίνεται σφόδρα για τη σκληρή στάση που τηρεί απέναντι στους μετανάστες, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι θα φιλοξενούσε στο σπίτι του μια οικογένεια προσφύγων αν ήταν σίγουρος ότι αυτό δεν θα ενθάρρυνε και άλλους να πάρουν το δρόμο για την Ευρώπη.