Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024 -

Οσιος Παΐσιος



Όσιος Παΐσιος, Για τον αιφνίδιο θάνατο, για τα παιδιά που πεθαίνουν, γι’ αυτούς που δολοφονούνται…

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

 Πόση δύναμη χρειάζονται, Γέροντα, οι άνθρωποι, για να αντιμετωπίσουν τον αιφνίδιο θάνατο!

– Άμα έχουν συλλάβει το βαθύτερο νόημα της ζωής, βρίσκουν την δύναμη να αντιμετωπίσουν τον θάνατο, γιατί τον αντιμετωπίζουν πνευματικά. Με τα μηχανάκια πόσα παιδιά καταστρέφονται! Πόσα παλληκάρια σκοτώνονται με τις μοτοσυκλέτες!



Ο όσιος Παΐσιος ψάλλει το «Χριστός Ανέστη» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ο αναστάσιμος ύμνος «Χριστός ανέστη» από τον όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη. Πηγή ψηφιακός δίσκος με τίτλο: «Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης» που εξέδωσε το Κουτλουμουσιανό Κελλί αγ. Ιωάννου του Θεολόγου.



Όσιος Παΐσιος: Είδες ποτέ σάβανο με τσέπες; Όλα εδώ μένουν!

Κάποτε ήλθε εδώ ένας πολύ γνωστός γιατρός για να μιλήσουμε. Ήταν και η γυναίκα του γιατρός, θρησκευόμενοι άνθρωποι και οι δύο.



Πηγάζει συνέχεια καλοσύνη

Όταν το πνευματικό ξεχέρσωμα της κοσμικής καρδιάς γίνει μακριά από τον κόσμο, από την αγάπη του Θεού, τότε μπορεί ο ένας άνθρωπος να χωρέσει μέσα στην καρδιά του τα πάντα.



Στην Κόνιτσα χτίζεται μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Παϊσίου

Στην Κόνιτσα θα χτιστεί μεγαλοπρεπής ναός στ’ όνομα του οσίου Παϊσίου. Της πρωτοβουλίας ηγούνται ο επιχώριος Μητροπολίτης Ανδρέας, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο Κονιτσιώτης πρώην υπουργός και πρώην αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Ελευθέριος Οικονόμου, ο δήμος Κόνιτσας κ. ά.



Όσιος Παΐσιος: Θα δώσουμε λόγο στον Θεό

Πώς μερικά μέρη, Γέροντα, έχουν καλούς ανθρώπους;

- Υπάρχουν καλοί άνθρωποι, άφησαν μια καλή σειρά και τώρα συνεχίζεται μια καλή παράδοση. Δεν είναι ότι το χώμα βγάζει καλούς ανθρώπους!