Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

ονοματολογικο



Αυστρία: Βλέπουν μόνο το «ναι» και ζητούν γρήγορη λύση του ονοματολογικού

Όπως τονίζει σε δήλωσή της η επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, "παρά την χαμηλή συμμετοχή, το δημοψήφισμα στην "Μακεδονία" αποτελεί ένα σαφές μήνυμα στήριξης για την γρήγορη επίλυση του ζητήματος του ονόματος. Τώρα πρέπει να ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα για να καταστεί δυνατή η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση".



Handelsblatt: Το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ θα αποβεί μοιραίο για τον Τσίπρα

Όπως όλα δείχνουν το ονοματολογικό θα πιέσει εν τέλει τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, τονίζει στην ανάλυσή της η γερμανική εφημερίδα.



Ομιλία Τσίπρα στη Σύνοδο του ΟΗΕ: Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τη λιτότητα - Επιλύει το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ

Ο Νέλσον Μαντέλα μας διδάσκει ότι η επίτευξη της κοινωνικής προόδου είναι μια διαρκής διαδικασία συγκρούσεων, αλλά και συμβιβασμών.



Ζ. Ζάεφ: «Η Ελλάδα μας επίλυσε το σημαντικότερο πρόβλημα που είχαμε από τότε που ανεξαρτοποιηθήκαμε»

Τον ιστορικό χαρακτήρα της συμφωνίας στο ονοματολογικό υπογραμμίζει την Παρασκευή (29/06/2018) ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ επισημαίνοντας - μεταξύ άλλων -  ότι η χώρα του διασφάλισε «πλήρη αναγνώριση της μακεδονικής ταυτότητας».



Μπαν Κι-μουν: Ελπίζω ότι το ονοματολογικό να επιλυθεί οριστικά το συντομότερο δυνατό

«Βρίσκω πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επιλύσουν αυτό το μακροχρόνιο ζήτημα του ονόματος», τόνισε σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ο πρώην γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν.



Επτά λόγοι για τους οποίους είναι άκυρη η συμφωνία των Πρεσπών

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία αναφορικά με τη νομική ακυρότητα της συμφωνίας με τη συμμετοχή του Συνταγματολόγου κ. Γιώργου Κασιμάτη και των δικηγόρων κ.κ. Αριάδνης Νούκα, Πέτρου Χασάπη και Αναστάσιου Καραΐσκου παρουσιάστηκαν 7 λόγοι τυπικής και ουσιαστικής ακυρότητας της συμφωνίας των Πρεσπών.