Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

ΟΛυμπιακοί αγώνες



Έτοιμη να στείλει συστοιχία Crotale για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι η Ελλάδα

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έχουν διαψεύσει σε όλους τους τόνους πως η Ελλάδα θα παραχωρήσει στην Ουκρανία το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων S 300, παρά τις έντονες πιέσεις  που δέχονται από συμμαχικές χώρες προς αυτήν την κατεύθυνση.



Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στην Αρχαία Ολυμπία, έχει έναν ισχυρό συμβολισμό

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη χθες στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των ΧΧΧΙΙΙ Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024», στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας.



Ολοκληρώθηκε η πρόβα τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Με επιτυχία έγινε η τελική πρόβα για την  τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, μία ημέρα πριν να ξεκινήσει το ταξίδι της για το Παρίσι.

Η πρόβα έγινε παρουσία θεατών που χειροκροτούσαν τη στιγμή που η Φλόγα γεννήθηκε παραδοσιακά από τις αχτίδες του Ηλίου στο Ναό της Ήρας, στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά.



Παρίσι: Συνδικάτο απειλεί με απεργία στο δημόσιο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Το γαλλικό συνδικάτο CGT ανακοίνωσε ότι κατέθεσε προειδοποίηση για απεργία των δημοσίων υπαλλήλων στο διάστημα από τις 15 Απριλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, η οποία καλύπτει συνεπώς την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου) και των Παραολυμπιακών Αγώνων (28 Αυγούστου – 8 Σεπτεμβρίου), θέτοντας εν αμφιβόλω τη διοργάνωση του μεγάλου αθλητικού γεγονότος.



Ολυμπιακοί Αγώνες: Στις 16 Απριλίου η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Στις 16 Απριλίου θα «γεννηθεί» και πάλι στην Αρχαία Ολυμπία, η Ολυμπιακή Φλόγα προκειμένου να ξεκινήσει το ταξίδι της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Η Τελετή Αφής θα αρχίσει στις 11.30, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.



Σπύρος Καπράλος: Το όνειρό μου είναι να γίνουν μόνιμα οι προεδρικές εκλογές της ΔΟΕ στην Αρχαία Ολυμπία

Η Ελλάδα θέλει να φιλοξενήσει μόνιμα την εκλογή των νέων Προέδρων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αρχαία Ολυμπία, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.