Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 -

ολυμπιακη φλογα



Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στην Αρχαία Ολυμπία, έχει έναν ισχυρό συμβολισμό

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη χθες στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των ΧΧΧΙΙΙ Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024», στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας.



Le Belem: Το εντυπωσιακό γαλλικό ιστιοφόρο που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα

Φέτος για πρώτη φορά το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει δια θαλάσσης για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού 2024.

Το ιστορικό, τρικάρτο ιστιοφόρο Le Belem έχει καταπλεύσει με μέλη της Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής στο Κατάκολο για την Τελετή Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.



Ολυμπιακοί Αγώνες: Στις 16 Απριλίου η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Στις 16 Απριλίου θα «γεννηθεί» και πάλι στην Αρχαία Ολυμπία, η Ολυμπιακή Φλόγα προκειμένου να ξεκινήσει το ταξίδι της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Η Τελετή Αφής θα αρχίσει στις 11.30, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.



Λαμπαδηδρόμος το κορίτσι που έσβησε το 2004 τη φλόγα

Η κίνησή της εκείνο το καλοκαίρι του 2004 γέμισε ολόκληρη την Ελλάδα με συναισθήματα υπερηφάνειας που δύσκολα μπορούμε να ξαναζήσουμε. Ήταν το άτομο που μέσα σ΄ ένα κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο έσβησε την Ολυμπιακή φλόγα.

Το πρόσωπό της συνδέθηκε με μία από τις σημαντικότερες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.



Στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα - Από τις 9.00 κλείνουν δρόμοι του κέντρου

Από τις 9 το πρωί ως τις 12 σήμερα το μεσημέρι θα διακοπεί η κυκλοφορία στους περισσότερους δρόμους του κέντρου της Αθήνας, καθώς η Ολυμπιακή Φλόγα που ξεκίνησε στις 24 Οκτωβρίου το μακρύ ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία για να καταλήξει στην Πιόνγκτσανγκ της Ν. Κορέας, θα αφιχθεί στο Παναθηναϊκό  Στάδιο.



Προσοχή: Επανέρχεται ο δακτύλιος - Ρυθμίσεις κυκλοφορίας για την Ολυμπιακή Φλόγα

Η επαναφορά του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας και η έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία συνεπάγεται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε πολλές περιοχές και δρόμους τόσο τη Δευτέρα, όσο και την Τρίτη, αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών της πρωτεύουσας.