Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

οφειλη



Πότε κινδυνεύουν με κατασχέσεις κοινοί τραπεζικοί λογαριασμοί

Με τις οφειλές που έχουν μείνει απλήρωτες στην Εφορία να κινούνται πάνω από τα 101 δισ. ευρώ, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πατάει συνεχώς το γκάζι των κατασχέσεων, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών.



Ρόδος: Δικαστήριο «κούρεψε» χρέος ύψους 225.790 ευρώ και το έκανε 28.500!

Ανακούφιση για μία πενταμελή οικογένεια στη Ρόδο προκαλεί η απόφαση του Ειρηνοδικείου της πόλης να «κουρέψει» δάνεια ύψους 225.790 ευρώ και το οφειλόμενο ποσό να κατέβει στα 28.500 ευρώ, το οποίος θα αποπληρωθεί σε μηνιαίες δόσεις για χρονικό διάστημα 25 ετών.



Δικαστήριο "κούρεψε" την οφειλή 49χρονης μητέρας στην Ρόδο από 134.000 σε 6.500 ευρώ

Σε γενναίο «κούρεμα» των οφειλών μιας μητέρας, που τελεί σε διάσταση με τον σύζυγό της και αγωνίζεται να εξασφαλίσει τα προς το ζην, εργαζόμενη εποχιακά ως καμαριέρα, προχώρησε το Ειρηνοδικείο Ρόδου, κάνοντας δεκτή την αίτησή της για την υπαγωγή της στο νόμο Κατσέλη περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.



Λονδίνο: Θα πληρώσουμε ό,τι οφείλουμε νομίμως και όχι ό,τι θέλει η ΕΕ

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρόκειται να πληρώσει λογαριασμό 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για το διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ενωση, επιμένει ο βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις. Το Λονδίνο θα πληρώσει ό,τι οφείλει νομίμως και «όχι ό,τι θέλει η ΕΕ», προειδοποίησε.



Οφειλή ανεπίδεκτη είσπραξης. Τι σημαίνει αυτό, πως δένει τον οφειλέτη

Κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει ότι από τη στιγμή που μια οφειλή του προς το Δημόσιο χαρακτηρίζεται ανεπίδεκτη είσπραξης, μπορεί να ηρεμήσει. Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.



Η Ελλάδα κατέβαλε τα 3,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ

Το ποσό των 3,2 δις ευρώ αποπλήρωσε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η Ελλάδα, σύμφωνα με πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.