Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

Οδυσσέας Ελύτης



Οδυσσέας Ελύτης: Σαν σήμερα «έφυγε» από την ζωή ο σπουδαίος ποιητής

Σαν σήμερα το 1996 «έφυγε» από τη ζωή ο μεγάλος Έλληνας ποιητής, Οδυσσέας Ελύτης.

 Γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1911 και πέθανε στις 18 Μαρτίου του 1979.
 

Ο Οδυσσέας Ελύτης υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές.



18 Μαρτίου 1996: Πέθανε ο Οδυσσέας Ελύτης

Ο Οδυσσέας Ελύτης υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους ποιητές μας, που τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1979. Αποτέλεσε ένα από τα επίλεκτα μέλη της λεγόμενης «γενιάς του τριάντα» στον χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας.



Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Οδυσσέας Ελύτης

 Έλληνας ποιητής και ζωγράφος. Ο Οδυσσέας Ελύτης υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους ποιητές μας, που τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1979. Αποτέλεσε ένα από τα επίλεκτα μέλη της λεγόμενης «γενιάς του τριάντα» στον χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας.



Οδυσσέας Ελύτης – “Δυο χρόνια της ζωής σας θα πάνε χαμένα”

Στις 18 Οκτωβρίου του 1979, η Σουηδική Ακαδημία αναγγέλλει την απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Οδυσσέα Ελύτη «για την ποίησή του, που με φόντο την ελληνική παράδοση, με αισθηματοποιημένη δύναμη και πνευματική οξύνοια ζωντανεύει τον αγώνα τού σύγχρονου ανθρώπου για ελευθερία και δημιουργία»



Εκθεση - αφιέρωμα στο ποιητικό σύμπαν του Οδυσσέα Ελύτη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τον θάνατο του Οδυσσέα Ελύτη, το Τελλόγλειο Ίδρυμα της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί μία έκθεση - αφιέρωμα στο ποιητικό σύμπαν του σπουδαίου μας ποιητή, όπως εκφράστηκε στην ποίηση και την εικαστική του δημιουργία, τις εικαστικές αναζητήσεις των δημιουργών της γενιάς του και σύγχρονων καλλιτεχνών που εμπνέονται από το έργο του.



Κώστας Μπακογιάννης: Ανέβασε στίχο του Ελύτη για να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα του

Ο Κώστας Μπακογιάννης, ανέβασε έναν στίχο του Οδυσσέα Ελύτη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στη μνήμη του πατέρα του που σαν σήμερα πριν από 26 χρόνια έχασε τη ζωή του από τα πυρά των τρομοκρατών.