Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΟΑΣΑ



«Έξυπνες στάσεις», εποπτεία των λεωφορειολωρίδων και «ανέπαφη» επιβίβαση, τα «όπλα» του ΟΑΣΑ για την προσέλκυση περισσότερων επιβατών

Σε τέσσερις «άμεσες» δράσεις ευελπιστεί ο ΟΑΣΑ να προσελκύσει νέους επιβάτες στις αστικές συγκοινωνίες, όπως προκύπτει από έγγραφο του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών-ΟΑΣΑ Γιώργου Σπηλιόπουλου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.



Ο ΟΑΣΑ προειδοποιεί: «Παραπλανητική η σελίδα στο Facebook που προσφέρει ετήσια ATH.ENA card με δύο ευρώ»

Ο ΟΑΣΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί το επιβατικό κοινό για απόπειρα εξαπάτησης μέσω Facebook με την παράνομη χρήση της επωνυμίας του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:



Αυτές είναι οι αλλαγές στα ΜΜΜ λόγο Κορωνοϊού

Έπειτα  από παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, πάρθηκαν μέτρα.

Όπως η ανάκληση αδειών εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς και η πύκνωση των δρομολογίων, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα ειδικά προσαρμοσμένο πρόγραμμα  λόγω του κορωνοϊού.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών,  εκδόθηκε η η ανακοίνωση του ΟΟΣΑ στην οποία αναλύονται τα μέτρα.



ΟΑΣΑ: Τέλος στη διέλευση των λεωφορειολωρίδων

Τέλος στην διέλευση των οδηγών στις λεωφορειολωρίδες αναμένεται να βάλει ο ΟΑΣΑ με την άμεση επανενεργοποίηση των καμερών που βρίσκονται στις λωρίδες αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων.



ΟΑΣΑ: Μέχρι 15/11 η ανανέωση πάσο για πολύτεκνους, μαθητές και φοιτητές

Στην ανανέωση του δικαιώματος μετακίνησής τους με μειωμένο κόμιστρο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ, οφείλουν να προχωρήσουν πολύτεκνοι γονείς και μέλη των πολύτεκνων οικογενειών, μαθητές της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης άνω των 18 ετών και φοιτητές εξωτερικού μέχρι την ηλικία των 25 ετών.



Προσοχή: Αλλάζουν δρομολόγια και γραμμές λεωφορείων από την Δευτέρα

Σε αλλαγές στο υπάρχον συγκοινωνιακό δίκτυο της πρωτεύουσας, προχωρά ο ΟΑΣΑ με στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού και την αποδοτικότερη λειτουργία του συστήματος των δημόσιων συγκοινωνιών, δίνοντας έμφαση στη λειτουργία αξονικών γραμμών που διέρχονται από τους κύριους οδικούς άξονες της πόλης, καθώς και στη διασύνδεση λεωφορειακών γραμμών, με τους σταθμούς μέσων σταθερής τ