Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 -

Norman Atlantic



Ο Γεωργιανός Ηγούμενος που θυσιάστηκε στην τραγωδία του Norman Atlantic

Ένας μάρτυρας διηγήθηκε πώς ένας γεωργιανός μοναχός συνέβαλε στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές πριν ο ίδιος χάσει τη δική του στην τραγωδία του Norman Atlantic.



Λάθη στο μαύρο κουτί του Norman Atlantic δείχνει ιταλική εφημερίδα

«Το μαύρο κουτί του Norman Atlantic είχε ρυθμιστεί με λάθος τρόπο, αλλά περνούσε τα τεστ κάθε χρόνο» γράφει η ιταλική εφημερίδα il Fatto Quotidiano, κάνοντας αναφορά στην πραγματογνωμοσύνη που αφορά την πυρκαγιά της 28ης Δεκεμβρίου του 2014.



Δύο χρονιά μετά την τραγωδία: Η πυρκαγιά στο Norman Atlantic που συγκλόνισε την Ευρώπη

Δυο χρόνια μετά από τη ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic, κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα ούτε καν το πώς πραγματικά ξέσπασε η πυρκαγιά.



Norman Atlantic: Μετά από ένα χρόνο υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι.

Ξημέρωμα της Κυριακής 28ης Δεκεμβρίου 2014, στο πλοίο«Norman Atlantic», που εκτελεί το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα, εκδηλώνεται πυρκαγιά η οποία εξελίσσεται σε ανεξέλεγκτη και μετατρέπει το βαρυφορτωμένο καράβι σε φλεγόμενη ακυβέρνητη πλωτή εξέδρα μιας τραγωδίας.



Επιβάτης του Norman Atlantic κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της Superfast - ANEK

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, κατά της ναυτιλιακής κοινοπραξίας superfast - ANEK από έναν 70χρονο οδηγό νταλίκας που επέβαινε στο μοιραίο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο norman atlantic, στο οποίο εκδηλώθηκε το Δεκέμβριο του 2014 η πολύνεκρη πυρκαγιά, ενώ αυτό έπλεε στην Αδριατική θάλασσα, συζητήθηκε σήμερα στο μονομελές πρωτοδικείο Πειραιά.