Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

νοημα



Τι είναι το Τριώδιο και ποιο το νόημα του;

Μια από της σημαντικότερες περιόδους που θέσπισε η Εκκλησία μας στον εορτολογικό της κύκλο είναι η κατανυκτική περίοδος του Τριωδίου η οποία ξεκινά με την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο. Ο λόγος θεσπίσεως αυτής της περιόδου είναι ότι δίνει την ευκαιρία στον πιστό χριστιανό, στον χριστιανό τον οποίο ζητά και θέλει την αλλαγή του νου του, να μετανοήσει.



Στρατηγός Ζιαζιάς: Ανάρτηση με νόημα για τη συμφωνία για το Μακεδονικό

Ανάρτηση με νόημα για τη συμφωνία για το Μακεδονικό έκανε ο Στρατηγός Ζιαζιάς. Συγκεκριμένα ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: 



Είναι τελικά ο έρωτας η υπέρβαση που μας βοηθά να δώσουμε νόημα στη ζωή;

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει "βασανιστεί" από τον φτερωτό θεό, Έρωτα. Πόσο σημαντικός όμως είναι τελικά στην ζωή μας;



Αυτό είναι το νόημα της Μεγάλης Σαρακοστής

Πώς θα μπορούσε η Μεγάλη Σαρακοστή να έχει όχι μια απλή επιφανειακή, αλλά μια αληθινή επίδραση στην ύπαρξή μας; 



Επιστήμονας προειδοποιεί: Τα ρομπότ θα κλέψουν τις δουλειές μας, το νόημα της ζωής

Όσο οι δυνατότητες των έξυπνων μηχανών και της τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζουν να αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς, τόσο διακυβεύεται το μέλλον της ανθρωπότητας.

Αυτά μας λέει τουλάχιστον ένας κορυφαίος επιστήμονας, λέγοντάς μας πως οι εποχές που τα ρομπότ θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε μια «εφιαλτική δυστοπία» δεν είναι καθόλου μακριά.



Ἡ ἁπλότητα τοῦ Σπηλαίου

Οὐσία τῶν Χριστουγέννων εἶναι ἡ ἀγάπη τοῦ Θεοῦ, ἡ συγκατάβασις τῆς θείας ἀγάπης, ἡ θυσία τοῦ Θεοῦ, ὁ πλοῦτος τῆς συγκαταβάσεως τῆς ἀγάπης τοῦ Θεοῦ γιά µᾶς.