Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

νησιά



ΑΔΜΗΕ: Διαγωνισμός – πλαίσιο για τα καλωδιακά έργα των διασυνδέσεων των Δωδεκανήσων και των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου

Διαγωνισμό με σκοπό την σύναψη συμφωνίας – πλαίσιο για τα υποβρύχια καλωδιακά έργα εναλλασσόμενου ρεύματος των διασυνδέσεων των Δωδεκανήσων και τον νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου προκηρύσσει ο ΑΔΜΗΕ μέσω ανταγωνιστικού διαλόγου.



Le Figaro: Η Αλόννησος στην κορυφή των εναλλακτικών προορισμών της Ελλάδας για το 2024

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Αλόννησος στον κατάλογο με τους καλύτερους προορισμούς για αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, σύμφωνα με τη Γαλλική εφημερίδα Le Figaro.



Τι είναι η βίζα – εξπρές σε Τούρκους και τι σημαίνει για τα ελληνικά νησιά

Για τη χορήγηση της επταήμερης βίζα – εξπρές σε τούρκους τουρίστες σε δέκα ελληνικά νησιά, μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.



Ισχυρότατος σεισμός 7,3 ρίχτερ στα Βανουάτου – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμική δόνηση 7,3 βαθμών έπληξε σήμερα την περιοχή των νήσων Βανουάτου, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών (USGS), ενεργοποιώντας το σύστημα προειδοποίησης τσουνάμι.

Το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού στους 6,6 βαθμούς και με εστιακό βάθος 10 χλμ.

 



Τι ισχύει με τις βίζες που θα δώσει η κυβέρνηση σε Τούρκους πολίτες για δέκα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Η Ελλάδα συμφώνησε να προσφέρει βίζα στους Τούρκους πολίτες για να επισκέπτονται 10 ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το έχουμε ήδη αναλύσει.

Έτσι λοιπόν συμφωνήθηκε η βίζα που θα δίδεται στους Τούρκους πολίτες να είναι διάρκειας ενός χρόνου και να τους δίνει δικαίωμα παραμονής στα ελληνικά νησιά για επτά ημέρες.



Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Μείωση 33,2% στις παράνομες αφίξεις τον Νοέμβριο

Νέα μείωση κατέγραψαν οι παράνομες αφίξεις στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, κατά 33,2%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, τον Οκτώβριο του 2023. Ο αριθμός των παράνομων αφίξεων έφθασε τις 4.584 τον Νοέμβριο έναντι 6.863 τον Οκτώβριο. Τον Οκτώβριο είχε σημειωθεί μείωση 40,2% στις παράνομες αφίξεις σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Η συνολική μείωση μεταξύ Νοεμβρίου και Σεπτεμβρίου 2023 αγγίζει το 60%.