Κυριακή 02 Ιουνίου 2024 -

νηπια



Υπ. Υγείας: Τι πρέπει να τρώνε βρέφη και νήπια στους βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς

Το διαιτολόγιο που προσφέρεται σε βρέφη και νήπια στους δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας καθορίζει το υπουργείο Υγείας, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ορθές διατροφικές συνήθειες διαμορφώνονται τα πρώτα χρόνια της ζωής.



Πώς γλίτωσε ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος από τη σφαγή των νηπίων που διέταξε ο Ηρώδης;

Όταν ο Ηρώδης διέταξε τη σφαγή των νηπίων, στη «μαύρη λίστα» ήταν και ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής.

 

Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής ήταν τότε περίπου δύο ετών, αλλά σώθηκε εκ θαύματος.

 



Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση: Νήπια 4 -6 ετών στο νηπιαγωγείο

Η ένταξη του συνόλου των νηπίων 4-6 ετών στη δομή της υποχρεωτικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί σημαντικό στοιχείο του συνολικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου που θα παρουσιάσουμε τέλη Ιουνίου.

Τη θέσπιση δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης για το σύνολο των νηπίων 4-6 ετών, που θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο, προαναγγέλλει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.



Προσοχή! Όχι οθόνες στα παιδάκια κάτω των 18 μηνών και μόνο μια ώρα τη μέρα για τα νήπια

Καθώς τα σύγχρονα παιδιά μεγαλώνουν πια «βουτηγμένα» - θέλοντας και μη- σε ένα περιβάλλον με ηλεκτρονικά «γκάτζετ» και οθόνες, ενώ οι γονείς συχνά δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής εξέδωσε νέες επίσημες συστάσεις.



Δύο νήπια πέθαναν από τη ζέστη επειδή ο πατέρας τους τα παράτησε στο αυτοκίνητο

Δύο αδελφάκια ηλικίας μόλις 3 ετών και 18 μηνών άφησαν την τελευταία τους πνοή από την υπερβολική ζέστη, μέσα στο αυτοκίνητο όπου τα είχε αφήσει ο πατέρας τους για να πάει στη δουλειά του, στο νότιο Ισραήλ.



Δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο ο ΣΥΡΙΖΑ: "Πετάνε" στο δρόμο τα νήπια από το σχολείο στη μέση της χρονιάς!

Σαν βόμβες σκάνε τις τελευταίες ημέρες στα χέρια χιλιάδων γονέων επιστολές ιδιωτικών παιδικών σταθμών, ενημερώνοντας τους ότι θα πρέπει να... πάρουν τα παιδιά τους στην μέση της χρονιάς από το σχολείο, καθώς η πολιτεία δεν είναι συνεπής στην καταβολή των οφειλομένων του προγράμματος ΕΣΠΑ «Δράση Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής" 2015-2016».