Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Νίκη Κεραμέως



Στον δρόμο για τις κάλπες: Οι σχέσεις της Εκκλησίας με τη Πολιτεία την 4ετία που πέρασε..

Η θητεία της κυβέρνησης πλέον έληξε, οι νέοι υπηρεσιακοί υπουργοί αναλαμβάνουν καθήκοντα. Το κύριο έργο της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι η προετοιμασία και η διενέργεια εθνικών εκλογών, μπορεί, ωστόσο, να διαχειριστεί και έκτακτες περιστάσεις αλλά και τρέχοντα ζητήματα και να λαμβάνει αποφάσεις που δεν είναι δυνατόν να αναβληθούν.



Παρουσία της Υπ. Παιδείας ο Ακάθιστος Ύμνος στο Μαρούσι

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, παρουσία της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως.



Νίκη Κεραμέως στη Γλασκώβη: «Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ξεκινάει από το σχολείο»

Το ρόλο της εκπαίδευσης στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής ανέδειξε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στην εκδήλωση «Μαζί για το Αύριο: Εκπαίδευση και Κλιματική Δράση», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή - COP26, στη Γλασκώβη.



Σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων

Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που στοχεύει στη συνολική αναδιάρθρωση και αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης (ΕΕΚ) και Δια Βίου Μάθησης (ΔΒΜ), παρουσιάστηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης από την Υπουργό, κα Νίκη Κεραμέως στους συντάκτες εκπαιδευτικού ρεπορτάζ.



Έρχονται αλλαγές στην Παιδεία: Η Κεραμέως φέρνει πτυχία, Πανελλαδικές και σημαία στη Βουλή

Βελτιωτικές ρυθμίσεις στο νέο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων που εγκαινιάζεται από τον Ιούνιο του 2020, απελευθέρωση των μεταπτυχιακών, επαγγελματική ισοδυναμία για τους αποφοίτους κολεγίων και επιλογή σημαιοφόρου βάσει βαθμολογίας και όχι κλήρωσης είναι οι αλλαγές που έρχονται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή, με τη μορφή επειγουσών διατάξεων.



Αυτές είναι οι 6 ρυθμίσεις της Κεραμέως για την Παιδεία που έρχονται στη Βουλή

«Επιδιώκουμε τη συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, σε όλα τα επίπεδα. Ξέρουμε ότι ο στόχος είναι σύνθετος και απαιτείται χρόνος για να επιτευχθεί», αναφέρει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.