Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

Νερού



Δοχεία δροσιάς για τα αδέσποτα στην Αθήνα

Δοχεία δροσιάς για τα αδέσποτα τοποθέτησε ο δήμος Αθηναίων σε 39 σημεία της πρωτεύουσας, με στόχο την προστασία τους από τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού.

Τα δοχεία νερού γεμίζουν αυτόματα, αλλά ο δήμος ζητεί από τους πολίτες να βοηθήσουν να παραμείνουν καθαρά και κυρίως να μην καταστραφούν.



Προσοχή: Μην αφήνετε πλαστικά μπουκάλια νερού στη ζέστη υπάρχει κίνδυνος για καρκίνο

Ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό το οποίο έχει μείνει στον ήλιο ή στο αυτοκίνητο σε υψηλή θερμοκρασία για πολλή ώρα, μπορεί να αλλοιωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να "εμπλουτιστεί" το περιεχόμενό του με επικίνδυνες ουσίες, οι οποίες προκαλούν καρκίνο…

Τι ισχύει για την δομή και το υλικό σε ένα πλαστικό μπουκάλι νερού



Κομοτηνή: Πάνω από 85 τόνοι νερού ανά στρέμμα από τη νεροποντή της Τετάρτης

Περίπου 85,3 τόνοι νερού ανά στρέμμα, έπεσαν στην Κομοτηνή το απόγευμα της Τετάρτης, γεγονός που είχε ως συνέπεια να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ από τους θυελλώδεις ανέμους ξεριζώθηκαν δένδρα και μάλιστα, σε μία περίπτωση, χρειάσθηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο ένας πολίτης που τραυματίσθηκε από πτώση δέντρου στο κέντρο της πόλης.



FAS: "Αποθέματα τροφίμων και νερού θα κληθούν να έχουν οι Γερμανοί"

Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να καλέσει τους πολίτες της χώρας να συγκεντρώσουν αποθέματα τροφίμων και νερού για την περίπτωση επίθεσης ή καταστροφής, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.



Μπουκάλια νερού από φύκη ως «πράσινη» εναλλακτική των πλαστικών

Ένας Ισλανδός φοιτητής δημιούργησε ένα 100% φυσικό, βιοδιασπώμενο και δυνητικά βρώσιμο μπουκάλι νερό από φύκη. Το νέο σχέδιο μπορεί να ανοίξει το δρόμο για νέα προϊόντα που θα βοηθήσουν στην επίλυση του σημαντικού προβλήματος της ρύπανσης από πλαστικά.



Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Αφορμή για την ευαισθητοποίηση όλων

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που γιορτάζεται σήμερα 22 Μαρτίου, αποτελεί αφορμή για την ευαισθητοποίηση όλων, στην υιοθέτηση απλών αλλά αποτελεσματικών καθημερινών πρακτικών, με τις οποίες και η κατασπατάληση του νερού αποφεύγεται και η εξοικονόμηση πόρων, υδάτινων και οικονομικών, επιτυγχάνεται.