Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

νέες ταυτότητες



Kισάμου και Σελίνου για νέες ταυτότητες: Δεν συνωμοσιολογούμε, δεν είμαστε «Χριστιανοταλιμπανιστές» αλλά ούτε εφησυχάζουμε – Περιμένουμε ενημέρωση

Την άγνοιά του χωρίς να υιοθετεί θεωρίες συνωμοσιολογίας εκφράζει ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος σε άρθρο του που αφορά στην έκδοση νέων Αστυνομικών Δελτίων Ταυτότητας.



Οι νέες ταυτότητες τα αλλάζουν όλα - Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν εξουσιοδοτήσεις από τον υπολογιστή!



Νέες ταυτότητες τύπου Εσθονίας μελετά η κυβέρνηση..

Τι θα ισχύσει για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες και πότε θα εκδοθούν ανέλυσε ο υπουργός  υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής». 



Πιερρακάκης: Αυτό είναι το σχέδιο για τις νέες ταυτότητες - Πότε αναμένεται η έκδοσή τους

Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την έκδοση νέων ταυτοτήτων εντός του 2021 αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Όπως εξήγησε, ο σχετικός διαγωνισμός θα έχει γίνει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πριν από το τέλος του 2019.



Νέες ταυτότητες: Πότε τις αλλάζουμε - Δείτε όλες τις λεπτομέρειες που δεν ξέρατε

Οι τεχνικές προδιαγραφές του εγγράφου έχουν καθοριστεί και, είναι ζήτημα ημερών το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως.



Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αντικατάσταση των ταυτοτήτων

Πήρε ΦΕΚ η σχετική υπουργική απόφαση για τις νέες ταυτότηες που θα περιέχουν μικροτσίπ και η διαδικασία για την έκδοσή τους αναμένεται από τις αρχές του 2019.