Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

NAVTEX



Νέα NAVTEX από την Τουρκία για το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν – Ξεκινάει έρευνες στο κοίτασμα Akseki-1

Η Τουρκία, εξέδωσε νέα NAVTEX διάρκειας ενός μηνός και συγκεκριμένα από 7 Φεβρουαρίου έως 7 Μαρτίου 2024, για το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν στο κοίτασμα Akseki-1 στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το κοίτασμα Akseki-1 είναι η ίδια περιοχή όπου είχαν γίνει οι τελευταίες έρευνες.



Τσαβούσογλου για «Ορούτς Ρέις»: Το είδαν όλοι πως η Ελλάδα δεν θέλει διάλογο

Τον απόπλου του «Ορούτς Ρέις» με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Καστελόριζου που δεσμεύεται από τη NAVTEX, επιβεβαίωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Το πρωί ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας έστειλε οδηγία προς ναυτιλλομένους με ισχύ μέχρι τις 23 Αυγούστου για έρευνες και σε σημεία που αγγίζουν την οριοθετημένη από την Ελλάδα και την Αίγυπτο περιοχή.



Τούρκος υπουργός Ενέργειας: To Oruc Reis έφτασε στη Μεσόγειο

Στη Μεσόγειο έφτασε το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, όπως επιβεβαιώνει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Το πλοίο απέπλευσε από την Αττάλεια για την νέα του αποστολή στη Μεσόγειο, μετά τη νέα Navtex που εξέδωσε η Τουρκία σήμερα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Φατίχ Ντονμέζ, το πλοίο «έφτασε στην περιοχή όπου θα λειτουργήσει».



Ναύαρχος Χρηστίδης: Με τους πυραύλους μας μπορούμε βυθίσουμε τον τουρκικό στόλο δύο φορές

Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα του Ναύαρχου και πρώην Αρχηγού ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη προς την Άγκυρα, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην "Πρώτη Εκπομπή" του "Ράδιο Πρώτο" με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα που κλιμακώθηκε με την επίμαχη τουρκική Νavtex για έρευνες νότια και ανατολικά του Καστελλόριζου.



Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό «πολιορκεί» ξανά το Καστελόριζο – Νεά προκλητική NAVTEX

Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτα τις προκλητικές ενέργειές της στην ανατολική Μεσόγειο με «πρωταγωνιστή» το Πολεμικό Ναυτικό.

Ο Ερντογάν μετά την τελευταία τροπή που έχει πάρει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή φαίνεται να «ξεσπά» στην Ανατολική Μεσόγειο.



Τουρκία: «Βομβαρδίζει με πολλαπλές NAVTEX την ανατολική Μεσόγειο

Σε «μπαράζ» NAVTEX στην ανατολική Μεσόγειο προχώρησε η Τουρκία, καθώς οι υδρογραφικές υπηρεσίες «πήραν φωτιά» αφού μέσα σε λίγα λεπτά εξέδωσαν περισσότερες από πέντε οδηγίες προς ναυτιλλομένους σε περιοχές ανάμεσα στην Ρόδο και το Καστελόριζο, μέχρι και σε τμήματα της κυπριακής ΑΟΖ.