Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

νάρκες



Μαύρη Θάλασσα: Εμπορικό πλοίο με σημαία Παναμά ανατινάχτηκε από νάρκη – Δύο τραυματίες

Ο ουκρανικός Στρατός, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (28/12) πως ένα εμπορικό πλοίο με σημαία Παναμά που έπλεε προς λιμάνι στον ποταμό Δούναβη για να παραλάβει φορτίο με σιτηρά, έπεσε σε νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα.



Νάρκες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου εξουδετέρωσε το Πολεμικό Ναυτικό [ΦΩΤΟ]

Οι νάρκες βρίσκονταν κοντά στην ακτή του όρμου Ελευθερών Καβάλας και επί της ακτογραμμής στις εκβολές του Εύηνου στο Μεσολόγγι.

 



Ο ρωσικός στρατός αδρανοποίησε 14.700 νάρκες και εκρηκτικούς μηχανισμούς στο Χαλέπι

Ναρκαλιευτές του ρωσικού στρατού έχουν σαρώσει και απενεργοποιήσει νάρκες από έκταση 9.660 στερεμμάτων στο Χαλέπι της Συρίας, από τις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.



Πάνω από 3.500 θύματα το 2014 από νάρκες παγκοσμίως

Αντιστράφηκε πέρυσι η διαδικασία μείωσης του αριθμού των θυμάτων ναρκών, ενώ ομάδες ανταρτών χρησιμοποίησαν νάρκες σε 10 χώρες, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί από το 2006, ανακοίνωσαν σήμερα ερευνητές.



Εντόπισαν 22 νάρκες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Αλόννησο

Στις 22 ανήλθαν οι νάρκες που εντοπίστηκαν στο νησάκι Κυρά Παναγιά στα βόρεια της Αλοννήσου και που προέρχονταν από την περίοδο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο εντοπισμός μιας εξ αυτών έγινε από έναν Γάλλο ιστιοπλόο που κολυμπούσε στα νερά της Κυρά Παναγιάς και ενημέρωσε κατ' αρχήν τον Λιμενικό Σταθμό της Αλοννήσου.



22 νάρκες απο τον Β παγκόσμιο πόλεμο εξουδετερώθηκαν στην Αλόννησο

Είκοσι δύο ήταν οι νάρκες που εντοπίστηκαν στο νησάκι Κυρά Παναγιά στα βόρεια της Αλοννήσου, οι οποίες χρονολογούνται από την περίοδο του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο εντοπισμός μιας εξ αυτών έγινε από έναν γάλλο ιστιοπλόο που κολυμπούσε στα νερά του μικρού νησιού και ενημέρωσε κατ' αρχήν τον Λιμενικό Σταθμό της Αλοννήσου.