Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 -

Μπανγκλαντές



Η αστυνομία ξαναβγήκε στους δρόμους του Μπανγκλαντές έπειτα από απεργία σχεδόν μιας εβδομάδας

Η αστυνομία του Μπανγκλαντές επανέλαβε σήμερα τις περιπολίες στην πρωτεύουσα Ντάκα, τερματίζοντας μια απεργία σχεδόν μίας εβδομάδας η οποία είχε αποφασιστεί την επομένη της ανάληψης του ελέγχου της χώρας από τον στρατό και τη φυγή στο εξωτερικό της πρώην πρωθυπουργού.



Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Μ.Γιουνούς αναλαμβάνει την προσωρινή διακυβέρνηση του Μπανγκλαντές

Ο Μουχάμαντ Γιουνούς επέστρεψε στην Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, για να αναλάβει την ηγεσία της προσωρινής κυβέρνησης της χώρας μεχρί να γίνουν εκλογές με δημοκρατική διαδικασία.



Σε αναταραχή το Μπανγκλαντές – Οι διαδηλωτές περιμένουν η προσωρινή κυβέρνηση να οριστικοποιηθεί σήμερα

Επικεφαλής των διαδηλώσεων που συνεχίζονται στο Μπανγκλαντές δήλωσαν πως περιμένουν ότι σήμερα, Τετάρτη 7/8, θα οριστικοποιηθούν τα μέλη της προσωρινής κυβέρνησης υπό τον νομπελίστα Μουχάμαντ Γιουνούς, αφού η πρωθυπουργός Σέιχ Χασίνα παραιτήθηκε και διέφυγε στην Ινδία μετά τη βίαιη καταστολή των φοιτητικών διαμαρτυριών.



Τον νομπελίστα Γιουνούς θέλουν οι φοιτητές για επικεφαλής της κυβέρνησης του Μπανγκλαντές

Ο επικεφαλής της κίνησης, που αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος των διαδηλώσεων στο Μπανγκλαντές, εξέφρασε σήμερα την επιθυμία ο νομπελίστας της ειρήνης, Μουχάμαντ Γιουνούς, να ηγηθεί της προσωρινής κυβέρνησης, μια ημέρα αφότου ο στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της χώρας και η πρωθυπουργός διέφυγε στο εξωτερικό.



Διαλύθηκε το κοινοβούλιο του Μπανγκλαντές και απελευθερώθηκε η αρχηγός της αντιπολίτευσης

Το κοινοβούλιο του Μπανγκλαντές διαλύθηκε σήμερα, ανακοινώθηκε από το γραφείο του προέδρου της χώρας, μια ημέρα αφότου η πρωθυπουργός Σέιχ Χασίνα παραιτήθηκε και διέφυγε από τη χώρα έπειτα από βίαιες διαδηλώσεις στις οποίες οι διαδηλωτές απαιτούσαν την αποπομπή της.



Μπανγκλαντές: Την έκαψαν ζωντανή επειδή "άνοιξε το στόμα της"

Κατήγγειλε τον διευθυντή της σχολής της για σεξουαλική παρενόχληση και αυτός έδωσε εντολή να καεί ζωντανή!