Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Μουσείο Μπενάκη



Ανατρεπτική η πρώτη έκθεση του Μουσείου Μπενάκη για τη νέα σεζόν

Η ατομική έκθεση με τίτλο ANIMA Ι του Γιάννη Βαρελά στο Μουσείο Μπενάκη περιλαμβάνει μια σειρά νέων ζωγραφικών έργων, τα οποία είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας επιτελέσεων του εαυτού και μεταμορφώσεων του υποκειμένου.



Σημαντικές εκθέσεις στο μουσείο Μπενάκη από το Σεπτέμβριο

Σημαντικές εκθέσεις θα φιλοξενηθούν από το Σεπτέμβριο μέχρι και τους πρώτους μήνες του καινούριου χρόνου στο Μουσείο Μπενάκη. Μια σύντομη περιήγηση στο πρόγραμμα του μουσείου αποκαλύπτει το εύρος της θεματικής και την ποικιλία των προσεγγίσεων.



"Nicholas Egon. 22 Άνθη για το Μουσείο Μπενάκη"

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Nicholas και η Matti Egon στέκονται αρωγοί στο έργο του Μουσείου Μπενάκη. Την άνοιξη του 2007, στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσης "O Nicholas Egon στην Ελλάδα" στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, ο καλλιτέχνης προσέφερε προς πώληση κάποια από τα έργα της έκθεσης, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν για τους σκοπούς του Μουσείου.



Το Μουσείο Μπενάκη τιμά τη μνήμη του Αγγελου Δεληβορριά

Στον Άγγελο Δεληβορριά, τον επί σειρά ετών διευθυντή του, το Μουσείο Μπενάκη οφείλει πολλά.

Θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη ενός ακατάβλητου οραματιστή και επιστήμονα, το Μουσείο προχωρά στην υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων, έτσι ώστε η προσφορά του Άγγελου Δεληβορριά στο Μουσείο Μπενάκη και στον πολιτισμό να παραμείνει ζωντανή και στις επόμενες γενιές.



Ολόκληρος ο κόσμος του Γιάννη Μόραλη - Από τα φοιτητικά έργα μέχρι τα σκηνικά για τον Κουν

Πλήθος κόσμου, θαυμασμός και συγκίνηση στα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης-αφιέρωμα στον Γιάννη Μόραλη στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς εκέι όπου εκτίθενται το συνολικό έργο του μεγάλου ζωγράφου και δασκάλου.