Φτιάξτε πεντανόστιμο μουσακά χωρίς μπεσαμέλ
Υλικά για περίπου 8 μερίδες
Υλικά για περίπου 8 μερίδες
Μυρίζει… Ελλάδα!
Υλικά συνταγής
Υλικά Συνταγής
2 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι (κρατάμε 3-4 κουταλιές για την κρούστα)
4 αυγά
2 φλ. γάλα
1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
λίγο μοσχοκάρυδο
2 ντομάτες ώριμες
1 μεγάλη συσκευασία ψωμί του τοστ
ελαιόλαδο για το ταψί
Για τη σάλτσα κιμά με μελιτζάνες
700 γραμ. κιμά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκ. σκόρδο
Μουσακάς: Παραδοσιακό και λαχταριστό πιάτο της ελληνικής κουζίνας. Αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους, το οποίο δε χρειάζεται να στερηθείτε την περίοδο της νηστείας. Αξίζει σίγουρα να γευτείτε αυτή τη διαφορετική νηστίσιμη εκδοχή του μουσακά με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη, ο οποίος έχει αποδείξει ότι η κουζίνα μπορεί να κρύβει άπλετη δημιουργικότητα και γευστικές εκπλήξεις!
Χωρίς να έχει... στεγνώσει ακόμη το μελάνι της επικύρωσης από την ελληνική Βουλή, της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι Σκοπιανοί επιμένουν σκέτα “μακεδονικά”, σφετεριζόμενοι και τον μουσακά!
Μία ακόμη περίπτωση εκμετάλλευσης των ασαφιών και εκκρεμοτήτων που προκύπτουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών εντοπίστηκε -αυτή τη φορά - στο Βερολίνο, όπου σε έκθεση γαστρονομίας, Σκοπιανοί παρουσίασαν τον... μουσακά ως δικό τους, «μακεδονικό» φαγητό!